*Nettavisen* Sport.

- Prahl hater å tape

Viking har fått en trener som hater å tape. Det fikk Jon Inge Høiland merke i Malmö.

24.10.05 18:51

Jon Inge Høiland har spilt under Tom Prahl i tre år i Malmö FF, og kjenner den nye Viking-treneren godt. Den norske landslagsspilleren mener Viking har fått en engasjert vinnertype som trener.

- Han er en vinnertype. Han har vunnet eller rykket opp overalt, sier Høiland til TV 2 Nettavisen.

- I tillegg er han veldig engasjert. Også på trening. I alle delene av treningen. Han lar deg aldri slappe av, fortsetter Høiland.

4-4-2
56 år gamle Prahl, en tidligere lærer, sverger til 4-4-2-systemet, og er glad i to hardtarbeidende sentrale midtbanespillere.

- Prahls lag er godt organisert, og er vanskelig å spille mot. Han liker at backene skal gå i angrep, og holder heller igjen med de sentrale midtbanespillerne. Prahl er også flink til å skape et godt samarbeid mellom de to spissene, sier Høiland.

Har sprukket
Treneren snakker sjelden i overskrifter, og er normalt veldig rolig. Det har imidlertid hendt at det har sprukket for Prahl i Sverige. Spesielt når det har blitt mye kritikk. I gullsesongen i Malmö i fjor skal han blant annet ha gått inn til spillerne, og sagt at hvis de ønsket det - da trekker han seg.

- Den største styrken er at han er veldig engasjert, gjentar Høiland.

Før han innrømmer at Prahl er en dårlig taper.

- Han har et fiskekort, og 4-5 av spillerne i Malmö likte også å fiske. Vant vi, fikk vi låne kortet. Vant vi ikke, kunne vi bare glemme det, sier Høiland glisende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag