RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Presidenten må kjenne norsk idrett inngående

Børre Rognlien har vært idrettspresident siden 2011. Han tar ikke gjenvalg neste år
Børre Rognlien har vært idrettspresident siden 2011. Han tar ikke gjenvalg neste år Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Børre Rognlien vil ha en etterfølger fra egne rekker.

Noe annet vil gjøre jobben «umulig».

Rognlien bruke torsdagen til nye intervjuer etter at nyheten sprakk onsdag kveld.

- Jeg kommer selvfølgelig ikke til å nevne navn før jeg har snakket med valgkomiteen. Men å hente en president utenfra uten inngående kjennskap til norsk idrett, vil gjøre det til en umulig oppgave for den personen, sier Rognlien til NTB.

Han mener også at etterfølgeren må beherske den nye mediesituasjonen svært godt.

- Medieverdenen raser av gårde uten at man har så mye kontroll. Det er ikke så mange år siden jeg forholdt meg til sju-åtte medier på månedsbasis. Nå er det sju-åtte i timen innimellom. Dette blir en viktig oppgave å håndtere.

Slitsomt

Kritikken mot ham i OL-saken har vært tøff og gått inn på ham.

- Det er klart det har vært tungt. Jeg har blitt både provosert, såret og trist av den. Men det er ytterst få innen idretten som har vært med på denne kritikken, sier Rognlien.

- Men det er ikke riktig som det står i Aftenposten i dag at jeg slutter på grunn av trusler. Men truslene har gjort det lettere å ta denne beslutningen, sier Rognlien.

- Det er mange motstridende interesser i idretten. Det er en viktig oppgave å ha løpende dialog med særforbund (54) og idrettskretser (19). Idretten må stå sammen utad. Hvis ikke blir den spilt ut av det politiske system.

Tvedt med

Jakten på presidentvervet i Idrettsforbundet er i gang etter Rognliens nei onsdag. Han tar ikke gjenvalg på sommerens ting. Dermed er spekulasjonene i gang. Dag Vidar Hanstad trekkes fram av flere som en mulig kandidat.

- Meg bekjent begynner valgkomiteen arbeidet sitt nå. Jeg vet ikke hva valgkomiteen er ute etter og ser ikke på meg selv som presidentkandidat, sier Hanstad i en epost til NTB.

Tom Tvedt (styremedlem) og Jorodd Asphjell (1. visepresident) nevnes også som alternativer til Rognlien.

- Jeg har gitt beskjed til valgkomiteen om at jeg stiller meg tilgjengelig der idretten vil ha meg med, sier Tvedt til NTB.

Han er med andre ord interessert.

Asphjell sitter på Stortinget. – Å være idrettspresident er ikke noe biverv. Men jeg har sagt til valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon til verv. Vi skal ha et møte 22. oktober. Så får vi se da, sier Asphjell til NTB.

Det skinner gjennom at han kanskje er mer innstilt på å fortsette som visepresident.

Rognlien etterfulgte Tove Paule i 2011. Valgkomiteen har gitt særforbund og kretser frist til 20. november med å melde inn kandidater til det nye idrettsstyret. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere