RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Propell hele tida

Foto: Anders Skjerdingstad/Nettavisen
Sist oppdatert:
Hilde Gjermundshaug Pedersen (43) bobler over av overskudd. Det fikk ungjentene merke.

GRANÅSEN (Nettavisen): Super-GP fortsetter å gjøre ting som ikke passer inn i rammene for det vanlig dødelige oppfatter som normalt.

Å bi norgesmester i en alder av 43 år – som Hilde Gjermundshaug Pedersen ble på 10 km fri i Granåsen torsdag – burde strengt tatt ikke være mulig. Noen forklarer det med dårlig nivå. Men den forklaringen kjøper verken sportssjef Åge Skinstad eller jentene som ble slått av veteranen.

Hilde GP innrømmer da også selv at hun trolig er på et ganske brukbart nivå. Selv i internasjonal målestokk.

- Når jeg er i form, er jeg nok ikke så veldig langt unna det nivået jeg var på da jeg konkurrerte i verdenscupen, sier GP.

Nybygda-løperen har fem VM- og OL- medaljer og én verdenscupseier i langrenn.

Overskudd
Hun bekrefter at hun har trappet ned treninga. Men ikke mer enn at hun stort sett er i aktivitet året rundt. Og hun trener annerledes for at det skal være effektiv.

- Jeg har fokus på styrke og trener mange harde økter. Jeg har kuttet ned på den rolige treningen. Det gjør at jeg har mye overskudd. Jeg er propell hele tida, sier Hilde, som nok en gang måtte svare på om hun nå gjør comeback i verdenscupen.

43-åringen lukker ikke døra for å gå i Otepää neste helg. Åge Skinstad vil selvfølgelig ha henne med.

- Vi ønsker alltid å ha med løpere som kan oppnå gode plasseringer og sanke verdenscuppoeng. Før jeg sier noe mer, må jeg ta en prat med Hilde. Jeg vet ikke helt hvilke planer hun har, sier Skinstad til Nettavisen.

Gjennombrudd for Elden
Aktuell for verdenscupen i Otepää er selvfølgelig også Marte Elden. 21-åringen fra Namdalseid gikk inn til en imponerende bronsemedalje, og fikk sitt gjennombrudd. Og det etter en sesong der hun har vært forfulgt av skader.

- Jeg har hatt betennelse i albuen, betennelse under foten, beinhinnebetennelse, lyskestrekk – og gikk ikke konkurranser i det hele tatt før jul, sier ei overlykkelig bronsejente.

Sølvjenta Vibeke Skofterud (27) er den av medaljevinnerne som er minst fornøyd med dagen. For ikke å si direkte misfornøyd.

- Kun gull var godt nok her i dag. Derfor er jeg litt skuffet over sølv, medgir Skofterud, som slet med dårlig glid.

- Det er bare å erkjenne at jeg gjorde et feil skivalg, konstaterer hun.

Tidenes beste for Johaug
Therese Johaug ledet gjennom store deler av løpet, men måtte – ikke overraskende – se seg slått i de slake partiene inn mot mål. Likevel var 19-åringen fra Dalsbygda fornøyd med fjerdeplassen.

- Dette var nok det beste skøyterennet jeg har gått noen gang. Dette var kjempepositivt for meg, sier Johaug, som slo juniorlandslagskollega Marthe Kristoffersen. Det er det en stund siden hun har gjort i fristil.

For komplett resultatliste - trykk her!

Les alt om ski-NM i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere