RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prøv en Johnny Jensen-takling

Sist oppdatert:
HAMMAMMET (TV 2 Nettavisen): Kristian Kjelling er lei av at håndball blir sett på som en frøkensport hjemme i Norge. – De som mener det, burde prøve en takling av Johnny Jensen, sier han.

Takket være de norske håndballjentenes eventyrlige suksess de siste 19 årene, har det vært damehåndball som har vært mest i media. Det har gjort at mange har forbundet håndball med damer.

- Bare i Norge
Dette er Kristian Kjelling grundig lei av.

- Det er bare i Norge man sier det. Kommer du utenfor Norge, så er det ingen som mener det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nå håper han at herrenes suksess i VM har åpnet norske øyne for at håndball er en sport for ekte mannfolk.

- Det blir litt banalt for meg å si at håndball er en jenteidrett. Se på fotballspillere da? De blir taklet en gang hver fjerde kamp og får vondt i ankelen. Ta fart og løp inn i Johnny Jensen, så skal jeg fortelle dem at det er forferdelig vondt, sier han.

Ingen beskyttelse
For håndball er en kontaktidrett hvor sammenstøtene kommer tett, og mens man i andre idretter er polstret fra topp til tå, er det lite en håndballspiller kan gjemme seg bak.

- Jeg har hockeykamerater som kommer til meg og sier at håndball er vanvittig hardt. At vi går på banen uten beskyttelse og kommer løpende i hverandre i full fart. Det er så mye kontakt du ikke får med deg på TV. Det er en tøff idrett, forklarer Kjelling.

Det har til og med vært dem som har trodd at de norske håndballjentene kunne hamle opp med herrene. Der er det nok noen som har fått seg en aha-opplevelse under VM i Tunisia.

- Alt er litt bedre i herrehåndball. Det er litt kjappere, det er litt sterkere, det er litt mer teknisk. Men all ære til jentene for resultatene de har hatt. De har fortjent all den dekning og alt det de har fått, avslutter Kjelling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere