RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prøvde å kjøpe Davy

Sist oppdatert:
- Jeg kunne tjent det dobbelte og jobbet halve tiden. Les hva Davy Wathne svarte tippeselskapet.

Jeg har fått henvendelser fra flere tippeselskap som ønsker å bruke meg til å profilere selskapet på den ene eller andre måten. Noen er bunn seriøse tilbud som kommer tilbake gang på gang, andre er mer forespørsler for å se om jeg kunne tenke meg en slik jobb, sier Davy Wathne.

Norges kanskje mest profilerte fotballfjes vil være en skikkelig fangst for et selskap som ønsker å utfordre Norsk Tipping fra utlandet på det norske spillemarkedet.

Tidligere landslagstrener Egil "Drillo" Olsen har takket ja til en slik jobb i Expect.com

- Jeg kunne aldri tatt en slik jobb, sier Davy uten å ville prøve å fortelle "Drillo" hva han bør gjøre.

- Dette er et personlig valg for meg. Som journalist har jeg vært avhengig av at folk tror på meg. Det betyr at en rekke mennesker stoler på meg om jeg har lykkes med min gjerning. For meg ville det blitt helt feil å bruke den tilliten til å lokke folk ut i noe som mange ikke takler. Jeg skal se meg selv i speilet hver morgen. Det handler altså ikke om at jeg er prektig. Det handler om å leve med seg selv.

- Men du er en pasjonert gambler selv?

- Jeg liker å spille litt og har en slags kontroll på det, men jeg vet at mange ikke har det. Det ville vært fryktelig ubehagelig for meg hvis en alenemor fortalte meg at hun hadde spilt vekk huset fordi et fotballresultat ikke ble slik jeg forutså.

- Er Drillos rolle uproblematisk?

- Det er hans valg, men jeg har flere ganger undret meg over hvordan han har opptrådt selvmotsigende og konfliktfylt i forhold til det han fremstår som.

- Eksempel?

- Han sier offentlig at Se og Hør er et drittblad, men han lar seg avbilde i støvlene sine når bladet skal selges. Drillo og jeg kommer på mange måter fra samme tid og samme miljø og jeg forundrer meg over hvordan en marxist-leninist kan fronte et helkomerst tippeselskap, men jeg klandrer ham ikke. Han sier han trenger noe å gjøre.

- Hvor mye kunne du fått?

-Jeg kunne fått det dobbelte av det jeg tjener i dag, mens arbeidstiden ville blitt halvert.

- Hva med Norsk Tipping?

- Norsk Tipping og NRK er et ekko fra en tid der Norge på død og liv skulle definere sin egenart. Det blir ikke bedre eller mindre forkastelig å pøse pengespill over folk fordi overskuddet går til noe bra. Hvordan NRK kan definere det som sin rolle å sende direkte Lotto-trekninger skjønner jeg ingenting av. Gambling er et kjempeproblem.

- Så det blir aldri noen Davy Wathne som frontfigur for et tippeselskap?

- Det kan du sette alle pengene dine på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere