*Nettavisen* Sport.

- Pussig bytte av Andresen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Veigar Páll Gunnarsson ble tatt av banen mens Vålerenga kjempet for seier.

13.08.11 08:42

ODD - VÅLERENGA 1-1: Det fungerte dårlig for Vålerengas nye stjerne, Veigar Páll Gunnarsson, i islendingens andre kamp for oslolaget. Akkurat som det gjorde i den første, mot Sogndal.

En halvtime før slutt i fredagens kamp i Skien, på stillingen 1-1, ble han til og med tatt av banen.

VIF-trener Martin Andresen forklarer byttet slik:

- Det var fordi vi ville få inn noen friske bein. Veigar var litt sliten og har vært hjemme med syke barn denne uka.

Trenger tid?
Ifølge MAX, som sender fredagskampene fra Tippeligaen, ble Gunnarsson byttet ut fordi han ble liggende for høyt i banen. Bojan Zajic kom inn og overtok jobben med å skape uro i rommet mellom Odd Grenlands forsvar og midtbane.

- Det er en pussig type psykologi, å ta ut ham etter en time i kamp nummer to. Jeg hadde forventet at det var en klar grunn til at han ble tatt ut. Du ser jo på Gunnarsson at han er meget, meget skuffet, sier VG-kommentator Truls Dæhli til MAX.

Spørsmålet er om Vålerenga har bommet med nok et kjøp eller om dette kun er et utslag av at den tidligere Stabæk-spilleren trenger tid til å finne seg til rette i et nytt spillesystem.

Veigar Páll Gunnarsson er en av de aller beste spillerne i Tippeligaens historie, så kvalitetene til spissen er det ingenting i veien med. Det betyr ikke nødvendigvis at han passer inn i Vålerengas måte å spille fotball på.

Scorer lite
Vålerenga har bommet med mange spillerinvesteringer de siste årene. Men med tanke på Gunnarssons ferdigheter, vil han nok kunne frelse Vålerenga etter hvert.

Det trenger oslolaget, for sesongen ser ut til å utvikle seg til en kamp mot nedrykk. Vålerenga scorer kun 1,17 mål per kamp. Det er bare tre andre lag i Tippeligaen som scorer færre.

Gunnarsson har heller ingen Daniel Nannskog å spille fri i Vålerenga. Ei heller en Johan Andersson. Den i Vålerenga som kanskje ligner mest på Stabæks gjennombruddshissige svenske, er Bojan Zajic - og han satt på benken så lenge Gunnarsson var på banen.

- Jeg er litt skuffet. Dette er den andre kampen på rad vi leder og mister seieren. Spillemessig har vi litt å jobbe med. Det må vi forandre før neste kamp. Jeg fikk lite plass på banen. Jeg hadde et frimerke på meg. Jeg fikk lite rom og ikke de ballene jeg ønsket, sier islendingen selv til MAX.

På spørsmål om han føler at han har kommet inn i Vålerengas spillestil, svarer han «nei».

Hver sin omgang
André Muri ga Vålerenga ledelsen i første omgang, mens Steffen Hagen utlignet for Odd Grenland i andre omgang. Dette gir også et riktig bilde av kampen. Vålerenga var best i første omgang, mens Odd Grenland dominerte andre omgang av denne etterhengende tolvterundekampen.

- Odd scorer fortjent. De skaper et visst trykk på oss på dødballer og innlegg, sier Andresen til MAX.

Trenerkollega Dag-Eilev Fagermo likte det han fikk se av spillerne sine etter pausen.

- Andreomgangen var god. Da spilte vi spånn som jeg håper vi skal fremstå resten av sesongen, sier Fagermo.

Odd Grenland befinner seg på 13.-plass i Tippeligaen etter 18 kamper, med 20 poeng, mens Vålerenga har 23 poeng og ligger på niendeplass.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.