*Nettavisen* Sport.

- Qatar-VM blir ikke berørt av dette

Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)

Korrupsjonsanklager til tross: Qatar arrangerer VM i 2022, garanterer Sepp Blatter.

30.05.11 18:48

Fifa-president Sepp Blatter innkalte til pressekonferanse klokka 18 på mandag, etter at den suspenderte visepresidenten Jack Warner publiserte en e-post han hadde mottatt fra Fifas generalsekretær Jerome Valcke.

Valcke bekreftet at han selv sendte e-posten, som inneholder stygge anklager mot Qatar i forbindelse med tildelingen av VM i 2022.

Ja, han sa faktisk rett ut at det arabiske landet kjøpte seg til tildelingen av mesterskapet:

- Qatar kjøpte VM
«Jeg forstår ikke hvorfor MBH (Mohamed Bin Hammam, president i Det asiatiske fotballforbundet) stilte som presidentkandidat. Om han virkelig trodde han hadde en sjanse, eller om han bare ville vise på en ekstrem måte hvor mye han misliker JSB (Sepp Blatter). Eller om han trodde han kan kjøpe Fifa på samme måte som de (Qatar) kjøpte VM,» skrev Valcke i e-posten, som kan leses i sin helhet her.

Qatars VM-organisasjon har imidlertid avvist alle anklager.

- Vi ønsker en snarlig redegjørelse fra Fifa om uttalelsene fra deres generalsekretær, uttalte Qatars VM-organisasjon ifølge BBC.

Det fikk organisasjonen av Fifa mandag ettermiddag.

- Blir ikke berørt
- VM i 2022 blir ikke berørt av dette, sa Fifa-president Blatter på pressekonferansen.

Dermed satte den mektige fotballherren en stopper for snakket om at Qatar kan bli fratatt verdensmesterskapet om elleve år, som følge av korrupsjonsanklagene.

- Det blir heller ikke VM i 2018, fortsatte Blatter, og henviste til mesterskapet i Russland fire år før Qatar får være vertskap for verdens største idrettsfest.

Fifa-presidenten minnet om hva som er Fifas viktigste prioritet akkurat nå.

- Først skal vi starte med VM i 2014. Og det er godt, poengterte Blatter.

Trakk seg som presidentkandidat
Mohamed Bin Hammam hadde opprinnelig tenkt til å stille som motkandidat til Sepp Blatter når Fifa skal velge president i begynnelsen av juni, men trakk seg søndag morgen som presidentkandidat.

Bare timer senere ble Bin Hammam, sammen med visepresident Jack Warner, suspendert av Fifa på grunn av anklager om korrupsjon i forbindelse med presidentvalget.

Det betyr at Sepp Blatter er eneste kandidat til presidentvalget som finner sted førstkommende onsdag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.