RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Quick Step følger med

Sist oppdatert:
Proffdrømmen lever fortsatt for Vegard Robinson Bugge.

Vegard Robinson Bugge har på ingen måte gitt opp proffdrømmen selv om han ikke fikk noe tilbud fra Quick Step i fjor.

For vestfoldingen var det ingen krise å tilbringe ett år til i Joker Merida under ledelse av belgieren Gino Van Oudenhove.

Nordmannen flyttet til Italia i vinter og har lagt seg i hardtrening for å oppfylle sykkeldrømmen. Der har han bodd og trent sammen med blant andre Øystein og Vegard Stake Laengen, og lagkamerat Adrian Gjølberg.

Les også: Robinson-ekspedisjonen

- Jeg har kommet godt i gang og funnet meg et treningsmiljø her nede, sier Vegard Robinson Bugge til procycling.no på telefon fra Italia.

Trente med Petacchi
Tirsdag la den tidligere storsyklisten Michele Bartoli ut et bilde på Twitter av blant andre Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick Step), Alessandro Petacchi (Lampre) og Robinson Bugge.

Sammen med den tidligere klassikerspesialisten og de to italienske spurterne hadde nordmannen trent bakkeintervaller i Lucca-området.

- Det er alltid gøy å trene med slike ryttere. Det blir bra kvalitet på treningen i et slikt selskap. Jeg hang godt med og føler at formen er god, forteller Joker Merida-rytteren.

Klassikerkongen Bartoli
Joker Merida-syklisten påpeker også at det ikke er hver dag han trener i slikt selskap, men at han ofte legger ut på tur med Michele Bartolis treningsgruppe, som inkluderer en gjeng lovende italienske ryttere.

Spesielt Bartolis merittliste imponerer 22-åringen.

- Han har vunnet mange type ritt som jeg liker, for eksempel Flandern rundt. Jeg lærer mye av ham. Det kan være alt fra treningsarbeid til kosthold.

I tillegg til Flandern-triumfen fra 1996 har Bartoli blant annet vunnet Liège–Bastogne–Liège (1997 og 1998), Lombardiet rundt (2002 og 2003), Amstel Gold Race (2002), La Flèche Wallonne (1999) og Tirreno–Adriatico (1999).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da den tidligere CSC-syklisten ville se nærmere på Bugges sittestilling takket nordmannen selvfølgelig ja.

- Vi fant en posisjon som vi håper skal gi litt mer kraft i sittestillingen. Det håper jeg gir resultater i rittene som kommer, forteller Bugge.

- Samtidig er det betryggende å se at proffene gjør mye av det samme som oss (hjemme i Norge). Det viser at jeg har bra opplegg med treneren min Stig Kristiansen, legger han til.

Fikk tekstmelding av Quick Step-sportsdirektør
Da procycling.no snakket med Bugge i november sa han følgende:

- Jeg starter sesongen med en klar målsetting om å bli proff i 2013, men for å klare det er jeg nødt til å vinne sykkelløp. Jeg har ennå ikke vunnet min første internasjonale seier, så det er jeg nødt til å endre på.

- Hva er status nå, Vegard? spør vi fem måneder senere.

- Jeg jobber fortsatt mot det. Under Tour de Normandie (i slutten av mars, vår.anm.) fikk jeg en bekreftelse på at jeg er ganske sterk. Det er først nå jeg skal være i form, og da tror jeg at jeg kan ta det steget som trengs. Jeg vil være med å kjempe i toppen under Tour de Bretagne.

Han kan også røpe at Omega Pharma-Quick Step fortsatt følger med på hans resultater selv om han fikk nei fra det belgiske storlaget foran årets sesong.

- Jeg fikk en tekstmelding fra Tom Steels (trener og sportsdirektør hos Omega Pharma-Quick Step, vår.anm) etter femteplassen på den femte etappen. Han skrev at det var bra kjørt og at de fortsatt følger med. De har ikke lukket døren selv om jeg ikke fikk kjøre der i år.

- Det vanskeligste er å bli lagt merke til. Jeg har i hvert fall klart det, forteller vestfoldingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sikter seg inn mot Glava tour
Han legger heller ikke i skjul på at Vegard Stake Laengens (Team Type 1-Sanofi) sterke innsats som førsteårsproff inspirerer.

- Det (proffsirkuset) virker veldig langt unna når jeg ser på TV. Samtidig får man stadig bekreftelser, når jeg ser hvordan Stake leverer blant annet, på det ikke er umenneskelig.

- Det viser at vi har gjort noe riktig i laget (Joker Merida) alle disse årene avslutter Vegard Robinson Bugge.

Vegard Robinson Bugge sykler Tour de Bretagne, GP Norefjell og Ringerike Grand Prix før han får prøve seg mot blant annet Team Sky, med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, under Glava tour i slutten av mai måned.

Her finner du Joker Meridas sesongplan!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere