RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/ Scanpix

- Rafa husker bare 2005

Sist oppdatert:
Carlo Ancelotti minnes godt den dramatiske kvelden i Istanbul.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti og Liverpool-manager Rafael Benítez er vant til å møtes i store oppgjør. Da Ancelotti trente AC Milan møtte han nemlig Liverpool i mesterligafinalen to ganger.

I den første – og kanskje den mest minneverdige – av de to kampene i 2005 var det Liverpool som stakk av med seieren etter straffespark. To år senere fikk Milan sin revansje, da de vant 2-1.

- Jeg husker ikke 2005, men jeg husker 2007 godt. Rafa husker bare 2005, sier Chelsea-treneren ifølge Sky Sports.

- Vi tapte en utrolig kamp i 2005. Det var en av de beste kampene jeg var med på som Milan-trener. Jeg vil alltid huske det tapet. Ikke som noe positivt, men heller ikke på en negativ måte.

Møtes igjen på søndag
Og søndag møtes de to managerne til ny dyst, denne gangen i Premier League. Chelsea har åpnet sesongen knallsterkt, men fikk seg en real trøkk mot Wigan i forrige serierunde. Liverpool på sin side har variert en smule, og gått på en smell både borte mot Tottenham og hjemme mot Aston Villa.

Ancelotti innrømmer at han har stor respekt for sin overmann fra 2005-sesongen.

- Laget til Rafa er svært godt organisert, spesielt defensivt. De jobber hardt for å vinne ballen, noe jeg liker ved dem. Liverpool er en tøff motstander, og jeg tror Rafa ser mye på italiensk fotball.

- Som Milan-trener var det utrolig vanskelig å slå Liverpool. Det slipper ikke til mange sjanser imot. Jeg håper det blir litt lettere denne gangen, sier italieneren.

- Ser fram imot møtet
Liverpool-manageren er også full av lovord om sin trenerkollega.

- Jeg ser fram imot å møte ham igjen. Det kommer til å bli et interessant oppgjør, og jeg har stor respekt for Ancelotti. Han vet hvordan man leder et storlag, sier Benitez.

- Han har erfaring med å trene toppspillere, og det er viktig. I Istanbul mot oss i 2005 ledet de klart, men vi kom tilbake. Men Ancelotti gjorde sitt beste for å vinne den kampen, sier spanjolen.

Oppgjøret mellom Chelsea og Liverpool starter 17.00 søndag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere