*Nettavisen* Sport.

- Rasch vant fordi han var i Norge

Foto: Atle Smenes (procycling.no)

Michael Rasmussen går langt i å antyde at Gabriel Rasch fikk «drahjelp» på oppløpssiden i Hønefoss.

09.05.11 13:59

HØNEFOSS (procycling.no): Det er ingen tvil om at Michael Rasmussens Christina Watches-Onfone kom til Norge for å vinne enten GP Norefjell eller Ringerike Grand Prix - og kanskje helst begge klassikerne.

Lørdag ble Michael Rasmussen frakjørt av Frederik Wilmann (Joker Merida) opp til Norefjellstua. Søndag var det Garmin-Cervèlo-rytter Gabriel Rasch som lurte seg forbi dansken de siste meterne.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Kyllingen: - Det skal ikke være slik
I GP Norefjell var 36-åringen rett og slett ikke sterk nok - men hva med Ringerike Grand Prix, Michael Rasmussen?

- Bortsett fra de siste 20 meterne – så er jeg veldig fornøyd, sier Michael Rasmussen til procycling.no.

- Hvorfor klarte du ikke distansere Gabriel Rasch før spurten da han åpenbart hadde fartsproblemer opp Riperbakken de to siste rundene?

- Hvis løpet hadde blitt arrangert et annet sted enn i Norge, hadde han ikke vunnet i dag (søndag), svarer Rasmussen.

- Hvorfor det?

- Jeg synes kommissæren var litt for vennlig med ham. Kommissærbilen kom mellom ham og oss (tetgruppen, vår.anm.) hver gang, og da fikk han kontakt igjen.

- Det skal ikke være slik. Men vi vil ikke legge inn noen protest eller lage noen stor sak ut av dette. Han kjørte veldig godt, men som som sagt er det litt ergerlig at han vinner på den måten, legger Rasmussen til.

Kyllingen havnet bakpå
Det så ikke veldig lyst ut for dansken da rytterne startet på de ti rundene i Hønefoss. 36-åringen lå i en gruppe som var distansert med flere minutter av bruddet hvor Joker Merida og Plussbank-Cervèlo hadde med flere ryttere, og naturligvis Gabriel Rasch (Garmin-Cervèlo) lå godt plassert.

procycling.no fulgte rittet LIVE!

- Jeg var alene, og det var ingen andre som kunne gjøre jobben for meg. Det så ikke veldig lyst ut, men jeg hadde veldig gode bein som man sier, forklarer Christina Watches-rytteren og forteller om den intense kampen bak tetgruppen.

- Jeg kjørte fra bunnen (ved målpassering, vår.anm.) og helt til toppen hver runde, så fikk jeg litt drahjelp i utforkjøringen. Gruppen ble bare mindre og mindre, senere tok jeg igjen noen lagkamerater som kunne hjelpe meg litt, Rene Jørgensen og Mats Moltke Steen. Og da Michael Reihs slapp tetgruppen gjorde han mye jobb for meg slik at jeg senere fikk kjørt meg opp.

Hjem uten seier
Michael Rasmussen var i seksmannsgruppen som skulle kjempe om seieren på torget i Hønefoss. «Kyllingen» åpnet spurten sterkt, men måtte som nevnt tidligere se seg slått av Gabriel Rasch.

Se også: Ringerike Grand Prix i store bilder

- Totaltsett er jeg veldig fornøyd med dagen selv om jeg ble nummer to, sier Rasmussen og legger til:

- Tatt i betraktning hvordan det gikk i går (lørdag) er jeg veldig fornøyd. Jeg er tilfreds med formen i dag (søndag). Sykdommen er kommet litt på avstand, og jeg trengte gjennomkjøringen jeg fikk under Grand Prix Norefjell. Og det var heller ingen ulempe for meg at vi syklet over èn time lenger i dag (søndag).

- Hvordan vil du oppsummere dagene i Norge?

- Jeg er fornøyd. Laget har fått vist seg frem, og vi har blitt mer samkjørte, avslutter Rasmussen.

Video: Se Rasch vinne på hjemmebane

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.