*Nettavisen* Sport.

- RBK må lete et annet sted

EINDHOVEN (TV 2 Nettavisen): Trond Sollied råder Rosenborg til å lete et annet sted etter ny trener. Men han åpner for en retur til Trondheim sommeren 2006.

03.11.04 11:15

Sollied var i Eindhoven for å se Rosenborgs møte med PSV Eindhoven i Mesterligaen. Han hadde også samtaler med RBK-direktør Nils Skutle med tanke på å overta som RBK-trener.

- Vi har bare hatt uformelle samtaler. Og det er helt klart at jeg ikke er aktuell som Rosenborg-trener nå. Rosenborg må lete et annet sted, sier Sollied onsdag morgen.

Bundet
Han er bundet av kontrakt med Brügge ut 2006-sesongen. Det vil altså si i halvannet år til.

- Jeg er bundet til kontrakten min. Selvsagt kan man kjøpes ut av en kontrakt. Men da må alle parter ønske det. Og nå ønsker jeg ikke det. Jeg vil ikke bryte opp nå, og jeg har gått ut alle mine kontrakter.

- Men jeg er ikke fremmed for å komme tilbake til Trondheim etter at kontrakten med Brügge har løpt ut. Og da snakker vi helt konkret om halvannet år. Framtida kan man ikke spå om. Det er det bare spåkoner og de som spår været, som kan gjøre, sier Sollied.

Andre klubber
- Har du hatt henvendelser fra andre klubber i den senere tiden?

- Ingen kommentarer, sier Sollied til TV 2 Nettavisen – etter en lang tenkepause.

Brügge-treneren har ingen formening om RBK kan komme til å lande på en mellomløsning fram til han eventuelt kan overta.

- Jeg vet jo ikke hva de gjør i den sammenhengen.

Generasjonsskifte
Sollied ser ikke på det å trene Rosenborg som noen stor forskjell fra den belgiske toppklubben. Ei heller er han redd for at det er vanskeligere å trene Rosenborg midt i et generasjonsskifte.

- I Champions League er det nok ingen ulempe å trene Rosenborg. Får man det til der, så får man det til alle steder. Men i det daglige blir nok Brügge lagt mer merke til.

- Når det gjelder generasjonsskiftet i Rosenborg, så er jeg ikke noe redd for det. Da jeg kom til Gent hadde jeg ikke stallen klar før en uke før seriestart, understreker Sollied.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.