RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- RBK råtner på rot

Sist oppdatert:
RBK-trener Per Joar Hansen gjør lurt i droppe avisene til morgenkaffen torsdag. Kritikken er massiv etter 1-5 for Fredrikstad.

Nedturen for årets Rosenborg-lag er åpenbart helt uten bunn. Onsdag kveld ble fiaskoen komplett da Drillos krigere nedsablet trønderne med 5-1 i Plankebyen.

I førsteomgangen ble Rosenborg fullstendig rundspilt.

I dag er kritikken massiv fra media og eksperter.

I oppløsning
VGs kommentator Truls Dæhlie mener Rosenborg råtner på rot:

«Hansen trener et lag i oppløsning, og det er et trist syn. Laget råtner på rot om ingenting gjøres, det er knapt til å begripe at det er landets dyreste spillerstall vi snakker om, og derfor er situasjonen sportslig dramatisk.»

Dæhlies konklusjon er ikke overraskende: La Hansen få slippe.

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter er kanskje den personen i norsk presse med best innsikt i Rosenborg. Han har lenge forsvart Per Joar Hansen, men nå mener også Kroksæter tiden er moden for å gjøre noen dramatiske grep:

«Ingen ting har hjulpet. Faktisk er resultatene blitt bare verre. Da er tiden kommet for Per Joar Hansen til å vurdere om han er rett mann til å forløse det som bor i dette laget,” skriver Kroksæter i dag.

- Yrkesstoltheten er borte
Han etterlyser spillernes yrkesstolthet:

«Det RBK presterer nå er direkte pinlig. Slik kan det bare ikke fortsette. Ikke med et lag som har landslagsaktuelle spillere i alle roller både på banen og på innbytterbenken. Det vi ser på banen om dagen er at Rosenborg-spillernes yrkesstolthet er borte. Tidligere ble de så såret av et pinlig nederlag, at man kunne vedde en god slump penger på at de ville ta revansje i neste kamp. Nå virker det som om mismotet bare brer seg og straks det kommer et baklengsmål.»

I et forsøk på å være konstruktiv, maner Kroksæter til en siste krampetrekning:

«Vi kunne tenkt oss at Per Joar Hansen forsøkte et siste grep, et grep som har pleid å fungere i tidligere motgangsperioder. Hva med å sette sammen de mest kjente spillerkonstellasjonene for å finne igjen det tapte mønsteret i spillet. Den evinnelige byttingen av spillere og formasjon kan være en viktig årsak til fiaskoen.»

Hoff krever handling
TV 2s fotballekspert Ivar Hoff er også tindrende klar i sitt syn:

- Jeg skjønner ikke at det er noen grunn til å diskutere trenersituasjonen engang. Nå må de gjøre noe, hvis ikke Per Joar Hansen gjør noe selv, sa Ivar Hoff i FotballXtra på TV 2 onsdag kveld.

Det kan gå mot en ny dag med hektisk møtevirksomhet på Lerkendal¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere