*Nettavisen* Sport.

- RBK tar revansje

Rosenborg ble slaktet av VIF på Lerkendal i siste serierunde. Det kommer Odd-Grenland til å unngjelde for denne helgen. Les skader, suspensjoner og vurderinger av serierunden her.

17.09.04 17:09

Ham-Kam – Viking
Lørdag klokken 16.00
Vårt tips: 2-0
Espen Haug tilbake for Ham-Kam etter utelukkelse, men Axel Smeets og Jan Michaelsen er ute med tre gule kort hver. Ellers noen udramatiske småskader.
Vikings Erik Nevland har sonet ferdig for gule kort.

Viking fikk en flott opptur med storseieren over Sogndal sist, mens Kamma røk i Fredrisktad. Det blir vanskeligere for Viking i denne kampen, der hjemmelaget får favoritt-tipset.

Bodø/Glimt – Brann
Søndag klokken 18.00
Vårt tips: 1-1
Runar Berg spiller igjen, men må nå stå over for hvert nye gult kort han pådrar seg.
Charlie Miller har vondt i lysken og er noe tvilsom for Brann. Ellers ikke noe nytt og negativt for Mons Ivar Mjelde.

Glimt leverte en meget god kamp mot Besiktas, og hadde fortjent seieren. Så spørs det om den skuffelsen sitter i hodet også her. Brann skuffet også stort mot Stabæk sist. Har gode sjanser til å nå uavgjort.

Stabæk – Fredrikstad
Søndag klokken 18.00
Vårt tips: 2-1
Gaute Larsen har Alle-mann-alle tilgjengelig hos Stabæk foran denne skjebnekampen i bunnen av tabellen.
Midtstopper Bora Zivkovic er klar for FFK etter kortsoning sist.

FFK er høstens store formlag. Vi våger å påstå at hvis laget slår Stabæk så berger de plassen. Imidlertid er også Stabæk i poengnød, og gevinsen i Bergen var meget sterk sist. Til tross for 0-4 i Frankrike torsdag, får Martin Andresen og hans lagkamerater et tynt tips.

Vålerenga – Molde
Søndag klokken 18.00
Vårt tips: 3-1
Hjemmelaget har Morten Berre ute pga. gule kort (5). Ellers ser det bra ut for Vålerenga som jakter på sin tredje strake seier.
Bernt Hulsker har fem gule kort og må stå over Oslo-turen. Magnus Kihlberg er endelig tilbake etter skade.

Vålerenga med kruttsterk prestasjon på Lerkendal sist. Gjentar laget det, så er det ingen snakk om saken. Molde med en liten opptur mot Tromsø, men blir for små her.

Odd Grenland – Rosenborg
Søndag klokken 18.00
Vårt tips: 1-3
Odd-trener Arne Sandstø lar Sebastian Henriksson gå inn som venstreback. Anders Rambekk flyttes trolig over på motsatt side. Han tar plassen til utelukkede Alexander Aas (fem gule kort).
Jan Gunnar Solli er disponibel igjen etter kort-suspensjon og klar for et gjensyn med sin gamle hjemmebane. Roar Strand spilte i mesterligaen tirsdag og er klar igjen. Christer Basma uaktuell med en skade i hælen.

Rosenborg fra elendig mot VIF til en kjempekamp mot Panathinaikos. Prestasjonen i Aten har laget tatt med seg, og da er Odd sjanseløse. Selv om hjemmelaget leverte en brukbar prestasjon mot Feyenoord.

Tromsø – Lyn
Søndag klokken 20.15
Vårt tips: 1-1
Alt ser bra ut hos sølvlaget. Bjørn Johansen måtte ut sist, men er oppe og går igjen.
Yngvar Håkonsen blir hjemme (gule kort). Kristian Flittie Onstad tar hans plass. Peter Markstedt er småskadd, men trolig spilleklar.

Jevn kamp mellom to lag som plukker en stri strøm av poeng. Hjemmelaget er ikke i den hysteriske formen som tidligere i sesongen. Og da kan gjestene fort stjele ett poeng.

Kilde på suspensjon og skader: NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.