RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Redd for å mislykkes

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Magnus Moan får det ennå ikke til i hoppbakken.

Granåsen (Nettavisen): Lørdag var Magnus Moan i himmelen etter sin første triumf på hjemmebane. Søndag var det en litt mindre fornøyd Moan som snakket med pressen. Da hadde han nettopp gått inn til 6.plass.

- Klart man har lyst til å gjøre det bra, men i dag ødela hoppinga for meg, sier Moan til Nettavisen.

For Moan har gjort det godt på trening i Granåsen, men også lørdag var ikke hoppingen så mye å skrive hjem om.

- For langt bak
- Prøvehoppet mitt viser jo hva jeg kan klare. Men det er mulig jeg blir litt redd for å mislykkes i konkurransen. For fra toppen og ned mot hoppkanten gjør jeg det bra, men så mister jeg litt av den offensive innstillinga. Dermed blir hoppet dårlig og toget er gått for å vinne, erkjenner Moan.

For også søndag viste trønderen noe av sin råskap i sporet. Men med to minutter å ta igjen på førstemann, finske Anssi Koivuranta, skulle det bli hakket tøffere denne gangen. Kanskje var det også løpet fra lørdag som satt i beina på nordmannen, for i motsetning til lørdag, holdt Koivuranta unna for konkurrentene søndag.

- Jeg føler jo at jeg klarte å nullstille meg bra før dette løpet, men det kan godt være at løpet og opplevelsen satt mer i enn det jeg trodde, forklarer Moan. I tillegg var det ikke tvil om at Koivuranta og resten av feltet hadde gode ski.

- Det var mye bedre forhold i dag og så hadde vel alle andre like bra ski som meg, derfor ble det tøffere å ta inn på dem, sier Moan.

Les alt om nordmennenes seierslørdag i vårt vintermagasin!

- Over minuttet
Likevel hadde Moan den fjerde raskeste tiden i sporet. Og i forhold til Koivuranta tok han inn hele ett minutt og femten sekunder. Men så lenge han startet to minutter bak, var han et godt stykke bak finnen i mål.

Nordmannen er såpass tøff at han vet hvor langt bak han kan være for å kjempe om det øverste trinnet på pallen.

- Er jeg ett minutt og ti sekunder bak etter hopprennet, så er jeg der. Hadde jeg hoppet 129 meter i dag, hadde jeg kanskje vunnet, mener Moan.

Raske nordmenn
Dessverre ble det litt for kort i hoppbakken søndag. Dermed ble det finsk seier. Bak Koivuranta havnet tyske Bjoern Kircheisen og siste plass på pallen inntok franskmannen Jason Lamy Chappuis. Chappuis knep andreplassen lørdag.

Nordmannen Jan Schmid hadde ristet av seg litt sykdom og gikk et strålende langrenn. Det holdt til 8. plass og han gikk seg opp femten plasser. Best i sporet av de norske var Mikko Kokslien, som hadde beste langrennstid lørdag og var nummer to i sporet søndag.

Dermed hadde Norge tre mann blant de tjue beste.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere