Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Redd for å miste Stöckl

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Sist oppdatert:
De norske hopperne håper de klarer å beholde Alexander Stöckl som trener etter all suksessen.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det kan nesten beskrives som et eventyr det Alexander Stöckl har opplevd som trener for de norske hopperne.

Allerede i debutsesongen trente han Anders Bardal til seier i verdenscupen sammenlagt, og lørdag ble Bardal den første norske verdensmesteren i liten bakke, siden Bjørn Wirkolas seier i Midtstuen i 1966.

I tillegg tok Anders Jacobsen VM-bronsen i stor bakke på torsdag.

Verdensmester og verdenscupvinner Anders Bardal gir østerrikeren mye av æren for sin egen suksess.

- Alexander har betydd veldig mye. Det var vel etter at han kom inn at det løsnet ordentlig for min del. Jeg var veldig nære og litt opp og ned, men det var da han kom inn at det løsnet skikkelig. Han har mye av æren, sier Bardal til Nettavisen.

Morgenstern: - En veldig god trener
Men det er ikke bare i Norge Stöckls suksess har blitt lagt merke til.

I hjemlandet Østerrike er de fullt klar over at de har mistet en meget dyktig hopptrener til en av deres argeste rivaler.

Østerrikske Thomas Morgenstern sier til Nettavisen at han ikke hadde hatt noe i mot å bli trent av landsmannen igjen.

- Jeg synes han har gjort en veldig god jobb med Norge. Han vant verdenscupen med Anders Bardal forrige sesong, og nå ble Bardal verdensmester. Han hadde også Anders Jacobsen som kom høyt opp i Hoppuka, så jeg synes han har gjort en veldig bra jobb.

- Jeg har hatt ham som trener før. Jeg synes han er en veldig dyktig trener, men det er også Alexander Pointer. Men får jeg Alexander Stöckl som trener i fremtiden, så vil jeg jobbe hardt også for ham, sier Morgenstern til Nettavisen.

- Håper han blir
Landslagshopper Tom Hilde innrømmer at det norske laget er redd for å miste Stöckl.

- Vi er veldig redd for å miste ham. Men jeg føler at han koser seg såpass i Norge, samtidig som han har resultatene og hjelpen som han trenger. Men jeg håper at selv om han får et tilbud fra Østerrike, så håper jeg at han fortsetter her, sier Hilde til Nettavisen.

Østerrikeren signerte ny kontrakt med Norges Skiforbund tidligere i vinter, noe som binder han til Norge frem til 2015. Og skal vi tro Stöckl har han ingen planer om å bryte kontrakten.

- Hvis jeg fortsatt nyter jobben slik jeg gjør i dag, så tror jeg det vil bli vanskelig å forlate Norge, for jeg liker virkelig denne jobben. Det er en flott gruppe å jobbe med, og jeg trives veldig godt med å bo i Norge. Men vi får se hva som skjer etter 2015, sier Stöckl til Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!