RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Redd? Vi har jo med våpen!

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen fleiper med den russiske hetsen.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Imbesile russere har ”spammet” gjesteboken på Ole Einar Bjørndalens hjemmeside denne uka. Unevnelige gloser har tikket inn, kanskje for å vippe nordmannen av pinnen under resten av mesterskapet.

Det gjør likevel ikke at VM-kongen ser med frykt på å konkurrere i Khanty-Mansisysk i midten av mars. Han er tross alt bevæpnet:

- Redd? Vi har jo med våpen, fleiper Bjørndalen overfor det norske pressekorpset.

Misliker hetsen
Han medgir derimot at han ikke liker å bli kalt både den ene og det andre fra russisk hold.

- Det er ikke hyggelig. Jeg har fått høre om hva som er blitt skrevet, men jeg bruker ikke noe energi på det. Jeg tenker på det neste løpet i stedet, sier Bjørndalen til Nettavisen.

På tross av feiden mellom russerne og resten av verden, mener Ole Einar at utøverne har det bedre sammen nå.

- Jeg føler det går greit sammen med de andre løperne. Vi har lagt dette bak oss og ser fremover. Jeg synes kanskje vi har et bedre miljø nå enn vi hadde under verdenscupen i forkant av mesterskapet.

Bjørndalen: - Hun fikser dette
Mesteren fra Simostranda jaktet sitt fjerde VM-gull, da han stilte seg til tjeneste for det norske laget på mixed-stafetten torsdag.

Tora Berger sendte Norge ut i tet, men Anne Ingstadbjørg fikk problemer på sin etappe. Hun tapte nesten to minutter til både franskmenn, tyskere og svensker.

Det forspranget maktet aldri Lars Berger og Bjørndalen selv å tette. Norge måtte dermed ta til takke med 4. plass og kollektiv trøst i målområdet.

- Hun fikser dette. Hun er i god form. Dette er noe som kan skje alle, sier Bjørndalen.

Utrøstelig
Ingstadbjørg gråt seg tappert igjennom hele pressesekvensen. Skyldfølelsen etter å ha brukt fem ekstraskudd og tatt en strafferunde, hadde tilsynelatende ingen ende.

- De andre er kjempesnille mot meg, men du har det vondt likevel. Hva skal de si? De har gitt meg noen gode klemmer, men sånn ble det bare i dag, fortalte Ingstadbjørg.

Det ble fransk gull på distansen, Sverige tok andreplassen – mens Tyskland knep bronsen. Bjørndalen kunne likevel feste nok en skalp i beltet. Han hentet inn Maxim Tsjoudov og sikret Norge 4.-plassen.

- Jeg tenkte kun på å ta igjen Tsjoudov. Jeg visste at jeg hadde bedre ski i dag. Det er kanskje det beste paret jeg har gått på i VM. Jeg har en god skipark nå, sa Bjørndalen glisende.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere