RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Reglene er klinkende klare

Foto: Gunnar Stavrum/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Vålerenga kommer til å legge inn protest etter sluttspillfiaskoen. Les hvorfor!

VÅLERENGA -
LØRENSKOG 2-5:

Vålerenga gikk på en smell hjemme mot Lørenskog i Jordal Amfi torsdag kveld, og dermed var Oslo-klubben slått ut av kvartfinalen i NM for første gang siden 1989.

Det trodde i hvert alle da sluttsignalet lød, men hos Vålerenga-styret hadde det vært full aktivitet hele dagen. Klubben kommer nemlig til å legge inn protest på noe som har skjedd tidligere i sluttspillserien.

Siste: Vålerenga dropper protesten

- Brukte ulovlig spiller
Hendelsen det gjelder er altså ikke fra torsdagens kamp, men noe som ble oppdaget i etterkant av tirsdagens oppgjør i Lørenskog Ishall.

- Det som skjedde på Lørenskog var at det ble rotet med utvisningstiden på vår nummer 43, Serge Payer, som satt fire minutter for lenge i løpet av kampen. Vi prøvde å si ifra der, uten å få gehør. Så det vi gjorde i går var å sjekke matchprotokollen, og da oppdaget vi at Lørenskog hadde brukt en spiller som ikke var berettiget, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til Nettavisen.

Spilleren Vålerenga-lederen sikter til er Jonas Olsson.

- Og der er reglene klinkende klare. I hockey er regelen slik at du taper 5-0 om du bruker en spiller som ikke er satt opp i matchprotokollen, fortsetter Kjær.

- Alle er enig i protesten
Vålerenga har allerede varslet Norges Ishockeyforbund om at de kommer til å sende inn en klage i saken, og protesten vil bli sendt fredag morgen.

- Du føler ikke det er umoralsk å klage på noe slikt, siden dere tapte klart over fem matcher?

- Dette har skjedd før i år også. Lørenskog har rota med matchprotokollen og blitt fratatt poeng, det samme har Stjernen, og Storhamar gjorde det i fjor. I fotball har den samme feilen ført til at klubber har rykket ned, sier Kjær.

- Hvorfor skal vi nå da være den første klubben som dropper å si ifra. Jeg har snakket med flere toppklubber i både fotball og ishockey i dag, og de sier alle det samme. Alle er enige om at denne saken er klinkende klar, sier Jan Tore Kjær.

- Hvor lang tid vil et ta å behandle denne protesten?

- Det vet jeg ikke, men det bør skje raskt, men tanke på at sluttspillet skal bli avgjort, sier Vålerenga-lederen.

- Orker ikke kommentere
Da Nettavisen snakket med en svært skuffet Lars Erik Lund etter kampen torsdag, hadde han svært lite å si om protesten.

- Det orker jeg ikke å kommentere. Det får ledelsen styre med, sier han til Nettavisen.

Vålerenga-veteranen var mest opptatt av tapet mot Lørenskog.

- Akkurat nå er det veldig, veldig tungt. Jeg har i hvert fall aldri vært med å gå ut i en kvartfinale før, så dette er hardt å svelge, men vi taper for et bedre lag, sier han.

- Hvordan er det å bli senket av gamle lagkamerater?

- Det har ikke noe å si. I dag føler jeg at de var best og det er ikke noe spesielt ved at de har spilt i Vålerenga tidligere. Vi skulle gjerne hatt dem her, men hadde ikke penger til å beholde dem.

- Men det får vi ikke gjort noe med nå, men ledelsen kan jo ta det til etterretning, sier han.

- Er du kritisk til ledelsen i Vålerenga?

- Nei, eller det er en blanding. Vi har de spillerne vi har, og gjør det beste vi kan. Innimellom er det ikke godt nok. Lørenskog har underprestert i ligaen denne sesongen, men har masse bra spillere, så jeg er ikke overrasket over at de gjør det bra nå. Vi har også masse skader som gjør oss sårbare. Det er lite ledelsen kan gjøre når spillerne ikke presterer, sier Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere