*Nettavisen* Sport.

- Rekdal er en idiot

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

En sint Makhtar Thioune reagerer kraftig på beskyldningene til Kjetil Rekdal.

10.07.10 20:52

AALESUND - MOLDE 0-0:

ÅLESUND (Nettavisen): Etter en kjedelig 0-0-forestilling mellom naborivalene var Aalesund-trener Kjetil Rekdal mest frustrert over at Moldes stjernespiller Makhtar Thioune gang på gang la seg ned i kunstgresset.

- Makhtar Thioune ligger og skriker hele tiden. Han legger seg ned bare noen dulter borti han, sier Rekdal og demonstrerer en svak dytt foran et samlet pressekorps.

Allerede etter et halvt minutt spill av dagens oppgjør mot Aalesund ble den senegalesiske midtbaneeleganten liggende nede og vri seg i smerter. Fem minutter senere måtte Thioune igjen ta telling etter å ha blitt felt av Aalesunds Trond Fredriksen. Fra sidelinjen reagerte Rekdal kraftig.

- Dette er totalt unødvendig av en så god fotballspiller. Jeg så kampen mot Stabæk i forrige runde og der bedrev han med det samme. Det må ta slutt med at han legger seg ned bare noen er borti han, sier Rekdal.

Hold kjeft, Rekdal
Når Makhtar Thioune blir konfrontert med uttalelsene til Kjetil Rekdal blir Thioune mektig irritert.

- Rekdal er en idiot. Han bør holde kjeft og konsentrere seg om sitt eget lag. Jeg har bandasje på låret etter den tidlige taklingen fra en Aalesund-spiller, sier Thioune og viser fram det bandasjerte låret til Nettavisen.

- Aalesund-spillerne er bevisste ute for å ta meg, noe de også gjorde under cupfinalen, sier Thioune.

Stygge ord
Årets spiller fra fjorårets Tippeliga-sesong, hevder at Rekdal under kampen kom med flere stygge ord mot han.

- Rekdal sier flere stygge ord til meg i løpet av kampen. Han kan si hva han vil, men jeg bryr meg ikke. Det han kommer med er bare tullprat, sier senegaleseren.

Molde-trener Kjell Jonevret tar ikke beskyldningene fra Rekdal alt for alvorlig.

- Jeg liker heller ikke at spillere legger seg ned for ingenting, men Makhtar er faktisk en av de spillerne som tåler mest utpå der, sier Jonevret.

Hendelsesfattig
Etter et hendelsesfattig første kvarter mellom Molde og Aalesund åpnet svenske Mattias Mostrøm sjansekontoen i nabooppgjøret. Mostrøm tok et lite soloraid på tvers av sekstenmeteren til Aalesund og kom seg fri fra hjemmelagets midtstoppere, men skuddet til Mostrøm gikk i nettveggen.

Anført av en bevegelig og offensiv Makhtar Thioune skapte Molde flere nestensjanser. De oransjekledde kom nærmest med Trond Fredriksen sitt forsøk i det 23. minutt. Skuddet fra vel tjue meter havnet imidlertid like over tverrliggeren.

Etter vel halvtimen var Molde nære scoring. Magne Hoseths corner fant Magne Simonsen, men Aalesund-keeper Anders Lindegaard reddet høyrebackens heading mesterlig på streken. Åtte minutter senere var scenarioet omvendt. Tor Hogne Aarøy raget høyest på en Aalesund-corner, men headingen ble reddet av Knut Olav Rindarøy som sto på streken.

God Philips
Hjemmelaget var bare en stolpe ifra å ta ledelsen to minutter før pause. Aalesunds lynkjappe venstrekant Demar Philips susende frispark fra vel 30 meter føk som et prosjektil i Molde-keeper Knut Lillebakks høyre stolpe.

I andre omgang fortsatte Demar Philips å skape mye trøbbel for Molde fra sin venstre side. Philips utfordret Kristoffer Paulsen Vatshaug gang på gang og sendte flere farlige og harde innlegg i Moldes sekstenmeter - uten at Tor Hogne Aarøy fikk omsatt innleggene i mål.

Fornøyde trenere
Resten av omgangen ebbet imidlertid ut uten de store sjansene til noen av lagene. Molde-trener Kjell Jonevret legger mye av skylden på det svake spillet etter hvilen på manglende vanning av kunstgresset på Color Line Stadion.

- Det er vanskelig å spille fotball når de ikke har vannet kunstgresset. Ballen lugger og går tregt framover. Man får ikke skikkelig godt spill, sier Jonevret, som imidlertid var tilfreds med ett poeng.

- Jeg er godt fornøyd med poeng, smiler Jonevret.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var også godt fornøyd med ett poeng.

- Vi får ikke inn 1-0-målet på grunn av at Molde står godt bak og er organiserte og slipper ikke til de store sjansene for oss. Ett poeng er viktige for oss også. Jeg er godt fornøyd med innsatsen til mine spillere i dag, sier Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.