*Nettavisen* Sport.

- Rekdal ikke Hertha-favoritt

Foto: Ander Rikter

Islands landslagssjef Asgeir Sigurvinsson er i tyske medier den største favoritten til å overta som trener i krisrammede Hertha Berlin.

23.10.03 14:44

Det store fotballmagasinet Kicker har en lang artikkel om trenersituasjonen i kriserammede Hertha Berlin. Ifølge Kicker er Sigurvinsson klubbens klare førstevalg, med Rekdal som en aktuell kandidat dersom de ikke lykkes med å lokke Sigurvinsson bort fra jobben som landslagstrener.

Vant Bundesliga

Asgeir Sigurvinsson har en høy stjerne i tysk fotball. Islendingen storspilte for Stuttgart på 80-tallet og var en periode rangert som en av Bundesligas aller beste spillere.

48-åringen overtok som islandsk landslagssjef etter Atli Edvaldsson i mai i år og klarte nesten å lede gutta fra sagaøya til EM-sluttspill. Laget var forøvrig i gruppe med nettopp Tyskland, og imponerte da lagene møttes på Island (0-0).

Ifølge tyske medier er Sigurvinsson førstevalget som ny trener i Hertha Berlin. Kjetil Rekdals gamle klubb har brukt mye penger på å få et topplag, men har fortsatt ikke vunnet en kamp. Etter ni serierunder ligger de desidert sist i Bundesliga, og er allerede slått ut av UEFA-cupen. Nå er Huub Stevens trenerjobb i fare.

Ikke hørt noe

Men Sigurvinsson har ikke hørt noe fra Hertha.

- Jeg har kontrakt med Island ut 2005 og trives veldig her. Så lenge ingen har snakket til meg om det, er det ikke noe tema, sier han til Kicker.

Også Kjetil Rekdal har vært nevnt i sammenheng med Hertha Berlin, men heller ikke han har hørt noe.

- Jeg har ikke brukt tid på å tenke på det, men jeg synes det er artig å bli nevnt som en aktuell kandidat. Jeg tror jeg er et viktig navn for folkene i Hertha, og skulle forespørselen komme ville jeg helt klart tenke på det, sa Rekdal til TV 2 Nettavisen etter kampen mot Tromsø på mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.