RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rett og slett løgn

Sist oppdatert:
Bråket mellom landslagsspillerne og NFF fortsetter. - Løgn, sier forbundet om noen av uttalelsene til spillerne og NISO.

Spillerne og NFF forhandler om en ny markedsavtale, og mandag meldte TV 2 at det var fullt brudd mellom partene. De siste fire årene har spillerne fått 15 millioner kroner for å stille opp for NFFs sponsorer. Pengene har blitt delt mellom spillerne.

NISO-leder Silje Johannessen sa mandag til TV 2-sporten at hun synes det var utrolig at NFF ikke ønsket en fortsatt solidarisk avtale. Thomas Myhre la til at han var forundret - ettersom det er én for alle og alle for én blant spillerne. Han likte ikke tanken på at det var bare de mest ettertraktede spillerne som skulle få penger.

- Direkte usant
NFF reagerer voldsomt på påstanden.

- Vi vil at spillerne skal få betalt for det de stiller opp på, og om spillerne vil at de pengene de tjener, går til fellesskapet - så er det hyggelig. Og hvis de vil at pengene går til den enkeltspilleren som stiller opp på noe - så legger vi oss ikke opp i det, sier NFFs markedssjef Ronny Aasland til TV 2 Nettavisen.

- Derfor er det rett og slett løgn at vi mener at bare den enkelte spiller skal premieres. Jeg håper ikke det var ment som løgn, men det ble fremført som det. Spillerne kan selv bestemme hvordan pengene de får inn skal fordeles, fortsetter han.

- Ikke verdt 15 millioner
Likevel står frontene steilt mot hverandre. Det er nemlig helt uaktuelt for NFF å gå inn på en avtale liknende den som har vært. De mener at spillerne overhodet ikke er verdt de 15 millionene de har fått i den tidligere avtalen.

- Det er helt uaktuelt. Spillerne er ikke så etterspurte lenger. Derfor er det en helt umulig bruk av penger for oss å betale 15 millioner kroner for noe som ikke er etterspurt, sier Aasland.

- Det er ikke grunnlag for å kompensere spillerne for noe som ikke lenger er etterspurt, sier NFFs generalsekretær, Karen Espelund, til TV 2-sporten.

I stedet vil altså NFF at de enkeltspillerne som er etterspurt av sponsorene, skal få betalt for å stille opp. Hvordan pengene fordeles bryr de seg altså ikke om.

- Kan ikke selge seg selv
I tirsdagens utgave av VG ble det antydet at spillerne kan selge sine egne markedspakker - hvis partene ikke blir enige. Dette blir blankt avvist av Aasland.

- Det har de ikke anledning til. De kan ikke reklamere for noe som landslagsspillere - uten NFFs samtykke, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere