*Nettavisen* Sport.

- Riis sendte meg til dopinglegen

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Tyler Hamilton med klar tale i rettssaken.

19.02.13 18:23

Hamilton vitner i rettsaken om Operasjon Puerto.

I dag ga han sitt vitnesbyrd til rettssalen.

- Det var Riis som opprettet kontakt med Eufemiano Fuentes, sa Hamilton, ifølge sykkeljournalistene Mikkel Condé og Andrew Hood, som dekker saken.

Allerede i høst, i biografien sin, koblet amerikaneren Riis til Fuentes og Operasjon Puerto.

Les også: Kobler Riis til dopinglege

Nå levner altså den tidligere CSC-rytteren ingen tvil om at det var den danske manageren som satte han i kontakt med dopinglegen.

- Jeg var klient av Fuentes i 2002, 2003 og 2004, fortalte Hamilton.

Den tidligere syklisten forklarte at det ikke tok lang tid fra han snakket til dopinglegen om blodoverføringer til det ble en realitet.

- Allerede første gang jeg møtte han snakket vi om bloddoping. Til sammen møtte jeg han omtrent 15 ganger for å tappe eller føre tilbake blod, sa eks-doperen i sitt vitnesbyrd.

Riis har hele tiden benektet kjennskap til Fuentes, men etter at Hamilton pratet ut i rettssaken, øker presset på dansken ytterligere.

Rettssaken i forbindelse med Operasjon Puerto skal finne ut om Eufemiano Fuentes brøt mot folkehelsen. Derfor ble Hamilton spurt om han følte seg dårlig etter noen blodoverføringer.

- I Tour de France i 2004 tisset jeg svart etter en blodoverføring, da følte jeg meg skikkelig dårlig, fortalte amerikaneren.

I dag beskriver eks-doperen helsen sin som fin, og han anser seg som frisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag