RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Riise ferdig i Liverpool

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
John Arne Riise skal ha fått klar beskjed fra klubben.

Det skriver normalt pålitelige Liverpool Echo.

Avisa skriver at nordmannen er plassert på den såkalte transferlisten, og at han har fått beskjed fra klubben om at han ikke har noen fremtid i klubben.

- Verken John Arne eller jeg kommer til å kommentere saker som står i engelske medier. John Arne tar en pressekonferanse med norsk media den dagen han vet noe konkret, sier Riises rådgiver, Jan Kvalheim, til Nettavisen.

- Ikke usannsynlig
Selv har Riise hele tiden uttalt at han ikke vet hva som skjer, selv om han samtidig selvfølgelig har registrert alle skriveriene om sin egen fremtid.

- Det er ikke usannsynlig at det kan bli klubbskifte. Jeg har sagt at jeg vil bli hvor jeg er, men det har vært mye rykter i avisene, om veldig mange store klubber, sa Riise til Nettavisen tidligere denne måneden.

- Jeg trives veldig godt der jeg er, men det ser som sagt veldig usikkert ut for øyeblikket, la han til.

Hvis han hadde noen tanker om hvilken klubb eller liga han kan tenke seg solgt til, sa han ikke det under golfrunden med Nettavisen.

- Jeg tenker ikke noe om det, det er fortsatt litt fjernt for meg. Jeg må ta det når det kommer. Men uansett er det viktigste for meg å få spille fast, konkluderte Riise.

(Saken fortsetter under bildet)

Sju år i klubben
Riise står med 347 kamper og 31 mål siden han kom til Liverpool sommeren 2001. Nå ser det altså ut til å være slutt. Han startet riktignok 22 kamper i serien denne sesongen, men han har samtidig aldri startet færre kamper i en sesong i klubben.

I flere av klubbens største kamper denne sesongen ble han også henvist til benken. Unntaket var den avgjørende Mesterliga-kampen mot Chelsea. Da kom han imidlertid inn fra start på bekostning av en skadet Fabio Aurelio. I de to siste seriekampene fikk også 19 år gamle Emiliano Insua tillit på venstrebacken. Riise fikk ikke engang plass på benken.

Den noe sviktende formen kan også leses av statistikken. Riise scoret ikke et eneste mål rett vei for Liverpool i årets sesong. Samtidig ble det to selvmål - ett mot Chelsea i Mesterligaen og ett mot Luton i FA-cupen.

Man må helt tilbake til 3. april 2007 for å finne hans siste mål for klubben - i 3-0-seieren borte mot PSV Eindhoven.

Ettertraktet
Han bør imidlertid ha gode muligheter for å komme til en ny europeisk toppklubb. På den engelske ryktebørsen er han koblet til storlag som Juventus, Schalke 04, Atlético Madrid og Villarreal. Alle de fire lagene er kvalifisert for Mesterligaen neste sesong.

Tidligere har også Newcastle blitt sterkt koblet til nordmannen.

Et klubbskifte vil i så fall bety at han går til sin fjerde klubb i karrieren. Tidligere har han spilt seniorfotball for Aalesund og Monaco - før han altså har sju år bak seg i Liverpool.

120

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere