RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Riise mangler selvtillit

Sist oppdatert:
I et eksklusivt Nettavisen-intervju avslører den tidligere Liverpool-stjernen John Aldridge grunnen til John Arne Riises skuffende sesong.

Tirsdag avslørte TV 2 at John Arne Riises fremtid i Liverpool er høyst usikker. Selv om nordmannen selv tilbakeviser påstandene, er det ingen tvil om at venstrebackens stjerne er langt fra så høy på Merseyside som den var da han skjøt seg inn i alle Liverpool-supporteres hjerte med sine kanonmål i debutsesongen i 2001/02.

- Han har mistet formen, og er ikke på langt nær så god nå som han var for et par sesonger siden, sier den tidligere Liverpool-stjernen John Aldridge til Nettavisen.

Han tror problemet ligger på det mentale planet.

- Han mangler selvtillit, slår 49-åringen fast.

Måltørke
Kanskje kan det være en av grunnen til det være at skuddene ikke sitter som før. Mens Riise dunket inn langskudd jevnt og trutt i starten av sin Liverpool-karriere – Riise har 21 seriemål på sine fem sesonger i den røde drakta – står den hardtskytende backen uten nettkjenninger denne sesongen. Liverpool-supporterne er også blitt mer skeptiske til sunnmøringens prestasjoner, men det bekymrer ikke den gamle storscoreren.

- Sånn er det alltid, fansen vil hakke på enkeltspillere, slik de lenge har gjort det med Harry Kewell.

- Det eneste han trenger er å få selvtilliten på plass. Mot United i helgen spilte han sin betse kamp for sesongen, og hadde god kontroll på Ronaldo, så forhåpentligvis er han tilbake nå.

- God nok for Liverpool
- Og det betyr at Riise er god nok for et Liverpool-lag som skal vinne trofeer?

- Absolutt. Han kan dessuten benyttes både på backen og på flanken, en meget nyttig egenskap, poengterer Liverpool-legenden John Aldridge.

Onsdag kveld kan Riise få en ny sjanse når Liverpool reiser til London for å møte Chelsea i ligacupen. Kampen følger du live her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere