RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rikingene må engasjere seg!

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Hødd er tilbake i 1. divisjon, men laget er helt avhengig av det lokale næringslivet for å overleve.

Hødd - Nardo 4-2:

Etter én sesong i andredivisjon er Hødd tilbake i Norges nest øverste divisjon. Klubben, som har sterk konkurranse om ressursene fra Aalesund FK og Molde FK i Møre og Romsdal, har en målsetning om å overleve comeback-sesongen i Adeccloligaen - men Hødd ønsker å etablere seg på sikt.

LES SAKEN: FIRKLØVER KLAR FOR OPPRYKK

- Det blir en utfordring neste år, vi må bli bedre på alle plan og heve oss totalt sett. Det blir tøft, men det er veldig godt å være oppe igjen, sier Hødd-trener Sture Fladmark til Nettavisen.

Sukesstrener
Fladmark hadde suksess med Lyn for noen år tilbake, og ble blant annet kåret til årets trener i 2002. Sunnmøringen er likevel ikke misfornøyd med å være trener litt nedover i divisjonene.

- Det er klart det er et helt annet nivå på det som skjer her, men det er veldig godt å være tilbake. Det er et kjempefint miljø her, og så får jeg også jobbe i fred, da, ler Fladmark.

I år har Hødd hatt et budsjett på rundt 8,5 millioner kroner, og spillerne har trent etter arbeidstid for å få forholdet mellom jobb og fotball til å fungere.

- Vi må nok opp på et budsjett som ligger mellom 12 og 15 millioner kroner for å overleve i Adeccoligaen. Dessuten er det helt nødvendig at vi får bedre rammevilkår, det nytter ikke at spillerne trener etter jobben slik som det har vært i år, sier Hødds daglige leder, André Nevstad, til Nettavisen.

Rikt næringsliv
Både Fladmark og Nevstad etterlyser mer engasjement fra det lokale næringslivet i Ulsteinvik.

- Næringslivet går så det suser her, og det må vi spille på. Vi må jo ha fotball her også, ikke bare et bugnende næringsliv, sier Nevstad.

Hovedtreneren er helt enig.

- De med penger må engasjere seg i enda større grad om vi skal overleve neste år, og det er jo et veldig rikt lokalmiljø her. Nå prøver vi å finne nøkkelen til at enda flere skal investere i klubben, avslutter Fladmark.

Alta, Sandnes Ulf og NIL-Trysil er også klare for neste års Adeccoliga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere