*Nettavisen* Sport.

- Riktig å forlate Rosenborg

Foto: AFP/Scanpix

Yssouf Konés nye klubb imponerer stort i Mesterligaen. Men fortsatt ser han alle RBK-kampene.

02.10.08 14:52

I sin første gruppekamp i Mesterligaen sjokkerte Yssouf Koné og CFR Cluj Fotball-Europa ved å slå John Arne Riises Roma i den italienske hovedstaden.

Onsdag sto selveste Chelsea på motsatt banehalvdel. Med ivorianeren i spissen jaget CFR Cluj seieren i sluttminuttene.

Følg RBK-Brøndby på Nettavisens LIVE-sider fra kl 18.45!

LES OGSÅ:- Taper vi mot Brøndby, får jeg høre det!

- Det var nesten perfekt, nesten perfekt. Mot slutten fikk vi noen gode målsjanser, men vi maktet ikke å score. Men ett poeng for oss er et godt resultat, nå blir det viktig å vinne kampene mot Bordeaux, sier Yssouf Koné til Nettavisen.

- Ikke så rutinerte som RBK
Chelsea var best under åpningshalvtimen i Romania. Vertene gikk ut i en defensiv 4-4-1-1 formasjon, med den tidligere RBK-spissen som ensom spiss.

Cluj holdt gjestene fra livet og nektet det britiske stjernegalleriet å skape store målsjanser. Følgelig spilte rumenerne på seg mer og mer selvtillit.

- Ingen fotballkamper er like, og derfor går det ikke an å sammenligne denne fotballkampen med den forrige jeg spilte mot Chelsea, for Rosenborg. Da tapte vi 4-0, men her i Cluj har vi ikke like mye europeisk erfaring som det RBK har. Men det er ikke dermed sagt at Rosenborg ville ha vunnet denne kampen for det.

- Her ble vi først presset tilbake, men vi fikk troen på det etter at vi red av stormen i begynnelsen. Mot slutten var vi klart nærmest å ta seieren, forteller Koné.

Terry sutret
Han var involvert i en av de aller største sjansene, men midtbanemannen Tricas forsøk strøk utsiden av stolpen.

- Jeg spilte alene mot Alex og John Terry, så jeg måtte løpe, løpe, løpe og løpe. Fra høyre mot venstre, hele tiden, forteller han engasjert.

- Og det var en tøff kamp for Chelsea. Alex fikk et tidlig gult kort og Terry løp rundt og klaget hele tiden. Men det var jo bare positivt.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix

Ny Drogba-skade
I tillegg mistet Chelsea Didier Drogba med skade i løpet av det målløse oppgjøret i Cluj-Napoca.

- Det så alvorlig ut for Didier. Han ble kjørt rett til sykehuset, men jeg fikk snakke med ham etter kampen. Da sa han at skaden trolig var alvorlig, men at den skulle sjekkes nærmere når han kommer hjem til London.

Trolig har Drogba pådratt seg en vridning i kneet, noe som kan sette ham ut av spill i lange tider.

- Det så ikke bra ut i det hele tatt, legger Koné til.

- Drømmer om Premier League
Kvelden endte i hvert fall godt for Koné og hans nye rumenske lagkamerater. Med fire poeng etter de to første kampene, ligger CFR Cluj på andreplass i Champions League-gruppen med like mange poeng som Chelsea.

- Slik du ser det nå, var det et riktig valg å forlate Rosenborg til fordel for Cluj?

- Ja, det tror jeg. Jeg hadde en fin opplevelse i Rosenborg. Det var én dårlig periode og én god periode, men slik kan det også bli i Cluj. Det vet man aldri. Jeg tror likevel det er viktig for fotballspillere å komme seg til et nytt miljø og å lære seg å spille en ny type fotball. Derfor var det riktig for meg å bytte klubb nå.

- Hvor befinner drømmeklubben seg?

- Drømmen min er å spille i Premier League, sier han og ler.

- Hils mine venner!
Onsdag fikk han med seg to gjeve trofeer fra det nybygde stadionet i Cluj-Napoca. Og trøyene til Didier Drogba og John Terry har ivorianeren allerede en plan for.

- De skal opp på veggen i huset mitt, sier han fornøyd.

Det kommer ikke til å skje i kveld, for da skal han følge sine gamle venner i RBK mot Brøndby i Uefa-cupen.

- Du må skrive at jeg vil hilse til mine venner i Rosenborg. Skriv at jeg følger hver kamp her nede. Jeg har TV2, TV Norge, Canal Plus og alle andre norske kanaler. Jeg er helt sikker på at de slår Brøndby i kveld, avslutter en sprudlende Koné på telefon fra Romania.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag