RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Finn-Kelcey (Reuters/Scanpix)

- Rio spiller så lenge han kan

Sist oppdatert:
Manchester United mistet Rio Ferdinand i åtte måneder utenfor banen, men etter seieren mot Tottenham sa Alex Ferguson at han har tenk til å tviholde på midtstopperen sin.

TOTTENHAM-MANCHESTER UNITED 1-2: All fokus var på Rio Ferdinand før, under og etter kampen, men midtstopperen gjorde sine saker bra. Selv om han sjelden ble satt på prøve. Selv ikke buing fra Tottenham-fansen hver gang han var borti ballen skapte problemer.

- Jeg var veldig fornøyd med Rio. Å bruke ham var nok det mest fornuftige. Han klarte seg veldig bra. Han rettferdiggjør plassen i laget utfra prestasjonene sine, og etter at dette doping-greiene skjedde har han bare blitt bedre og bedre. Han og Mikael Silvestre danner en fantastisk duo, og med Tim Howard i form har vi en bra trio bak. Hvorfor skal jeg endre på det, sa Manchester United-manager Alex Ferguson etter kampen.

Mange har vært spente på hvordan United som lag skulle reagere etter de siste dagers hendelser, men som vanlig viste laget seg som aller best under press.

Drepte kampen før pause
Tottenham var sørgelig svake før pause, og United utnyttet hjemmelagets skralle spill. Etter 15 minutter ga John O´Shea laget ledelsen da han fikk et bein på en corner. Ti minutter etter ble Ruud van Nistelrooy spilt fri, og han satte ballen via et Tottenham-bein i mål.

Mer trengte egentlig ikke United å gjøre for å overta serieledelsen. Tottenham reduserte riktignok ved innbytter Gustavo Poyet i 2. omgang, men Manchester United hadde full kontroll så å si hele veien.

- Det var en jevnere kamp enn jeg ønsker. De satte opp tempoet etter reduseringen, og selv om vi hadde kontroll var det bare så vidt, sa Ferguson etterpå.

Feirer jul på topp
United leder nå serien med ett poeng, mens Tottenham bare har to poeng å gå på ned til nedrykksstreken.

- Tidligere har vi alltid vist styrke etter jul. Jeg får håpe det holder seg i år også. Det viktige er å lede til slutt, oppsummerte Ferguson.

Tottenham-manager David Pleat synes laget sitt fortjente ett poeng.

- Det er ikke lett å komme under med 0-2 mot et lag med så mye kvalitet, men jeg synes vi jaget uavgjort på en intelligent måte, og at vi fortjente uavgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere