*Nettavisen* Sport.

- Risikerer fortsatt straff

Mario Balotelli er fortsatt i trøbbel selv om han ikke fikk rødt kort.

23.01.12 10:49

Er det en episode som diskuteres mer enn noen annen etter helgens Premier League-runder er det kontakten mellom Mario Balotellis sko og Scott Parkers hode. Med seks minutter igjen å spille skjøt Manchester City-spiss Balotelli og traff Tottenhams oppofrende midtbanespiller Scott Parker.

Like etterpå tørnet de to sammen, og mellom all snublingen kan det se ut som om Balotelli sparker Parker i hodet med vilje.

Dommer Howard Webb stod godt plassert, men så ut til å ha blikket en annen vei akkurat da sparket skjedde.

Derfor trakk han da heller ikke frem det kortet som i alle fall Tottenham-manager Harry Redknapp mente Balotelli skulle hatt.

- Kan fortsatt straffes
Redknapp får ikke udelt støtte fra dommerspaltist Graham Poll. I Daily Mail skriver den tidligere toppdommeren at reprisene ikke viser definitivt at Balotelli traff Parker med vilje.

- Dommere må avgjøre om kontakten var bevisst, og vurderer vanligvis om kontakten ville blitt unngått om spilleren på bakken var en lagkamerat. Reprisene er ikke soleklare; Balotelli kunne trolig ha unngått kontakt, men den viser også at Webb så en annen vei i det avgjørende øyeblikket, skriver Poll.

Dersom dommeren så bort, noe som ifølge Poll vil være en grunnleggende feil av dommeren, kan Det engelske fotballforbundet (FA) spørre Webb om hva han hadde gjort om han hadde sett treffet, og dermed kan Balotelli bli utestengt, fortsetter Webb.

Tidligere Liverpool-legende og nå Sky Sports-ekspert Graeme Souness er soleklar i sin dom over Balotelli: Han skulle vært utvist.

- Han visste hva han gjorde, og jeg synes han er heldig. Høyrebeinet hans burde ha kommet foran det venstre, i stedet stopper det og beveger seg den andre veien. Det var stygt, mener Souness.

Dersom FA kommer til at Balotelli burde ha blitt utvist, risikerer han en lang utestengelse.

Tvilen kommer ham til gode
Men ikke alle er enig i at Balotelli burde vært sendt av banen.

- Jeg synes du må la tvile komme ham til gode. Han ser ikke på Parker. Jeg vet at det ser stygt ut, men ingen kan vite, sier BBC-ekspert og tidligere Arsenal-spiller Lee Dixon. BBC-kollega Alan Hansen taler imidlertid imot Dixon.

- Jeg mener han tramper på ham. Når du treffer bakken så tramper du ikke, og det er definitivt et tramp der, sier Hansen.

Men også en annen City-spiller er i trøbbel etter seieren mot Tottenham. Joleon Lescott traff i løpet av kampen Younes Kaboul med en albue, og ifølge The Telgraph vil FA også vurdere denne episoden.

Manchester City vant kampen 3-2 og det var nok ekstra surt for Tottenham at det nettopp var Balotelli som avgjorde bataljen på overtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.