- River Plate ønsker tippeligasamarbeid

Foto: Ap

Den gamle Lyn-spilleren Matias Almeyda mener Tippeligaen er en perfekt utviklingsarena.

06.07.11 14:57

River Plate rykket nylig ned fra den argentinske toppdivisjonen, for første gang i historien.

Jobben med å få storlaget tilbake til den øverste divisjonen har gått til den tidligere Lyn-spilleren Matias Almeyda.

Ønsker snarlig samarbeid
Nå avslører Almeydas norske venn og samarbeidspartner Terje Liverød at det argentinske storlaget har lyst til å samarbeide norske tippeligaklubber.

- Vi tar sikte på å få til et samarbeid med én eller to tippeligaklubber. Kanskje allerede fra neste overgangsvindu i august, sier Almeydas norske venn og samarbeidspartner Terje Liverød til NTB.

Han forklarer ønsket om et samarbeid slik:

- Dels fordi River må kutte kostnader, dels fordi Matias og jeg tror det er bedre å leie ut en del til Norge enn mange andre steder. Nivået på den norske serien er slik at disse spillerne normalt sett vil kunne dominere og markere seg samt få god erfaring, forklarer Liverød.

Ber norske klubber våkne
Almeyda spilte to kamper for Lyn i 2007, og er dermed ikke ukjent med Tippeligaen.

- Matias kjenner Norge fra sin periode i Lyn og vi ønsker å sette dette i gang snarest. Samarbeidsklubben(e) bør komme fra store byer i norsk målestokk og se potensial i dette. Med leie- og låneavtaler med kjøpsopsjon tar de norske klubbene liten økonomisk risiko. Den økonomiske eksponeringen er lav og risikoen tilnærmet begrenset. Dette er noe jeg har anbefalt i mange år, og noe som mange klubber i for eksempel Spania og Italia også gjør, sier Liverød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.