RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røkke gir Solskjær ti millioner

Foto: NTB scanpix
Sist oppdatert:
Derfor takket nordmannen nei til Aston Villa.

Ole Gunnar Solskjærs takket tirsdag nei til jobben i Aston Villa.

Etter en sen middag med blant annet Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten valgte Solskjær å trekke sitt kandidatur, melder blant andre Birmingham Mail.

Nå hevder Dagbladet å vite hvorfor.

- Får ny spiss
Som en del av en ny avtale skal Solskjær få lov til å snakke med andre Premier League-klubber til neste år, men da skal Molde få økonomisk kompensasjon for en overgang.

Dette gjelder derimot ikke hvis klubben heter Manchester United, da kan nordmannen gå gratis.

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten lover også å stå klare med ti millioner kroner, slik at Molde kan hente inn en klassespiss og gjøre et ærlig forsøk på å nå Champions League.

Dagbladet hevder videre at spissen det dreier seg om er André Senghor.

Sirkuset rundt Solskjær og Aston Villa tok for alvor til i forrige uke. Nordmannen reiste til Birmingham og holdt uformelle samtaler med eier Randy Lerner

Solskjærs samtaler med Premier League-klubben falt imidlertid Molde-eier Kjell Inge Røkke tungt for brystet. Samme dag trakk Røkke og hans Aker seg ut av tippeligaklubben.

Såpeopera
Røkke mente Molde-manageren hadde opptrådt uryddig og illojalt, skrev lokalavisen Romsdals Budstikke. Solskjær på sin side hevdet han hadde avklart det hele med Molde og Røkke.

Lenge så det ut til at samarbeidet mellom næringslivstoppen og den tidligere Manchester United-profilen var en saga blott. Tirsdag kom likevel en ny vri i såpeoperaen.

Det var liten tvil om at Solskjær faktisk var favoritt til å lande jobben i Aston Villa - oddsen hos bookmakerne var en indikasjon på det - men så kom oppvaskmøtet.

Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og Solskjær møttes tirsdag kveld, og like etter kom beskjeden om at nordmannen hadde takket nei til jobben i Premier League.

Onsdag morgen får vi trolig også vite hvorfor. Røkke har lovet Molde-sjefen ny spiss, og muligheten til å snakke med Premier League-klubber litt lenger fram i tid.

Les mer om Solskjær-saken:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere