RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Robbet av sveitsisk idiot

Sist oppdatert:
«Robbet av idiot-dommer» raser The Sun etter at Urs Meier ikke godkjente Sol Campbells «mål» i sluttminuttene. Se bildene og døm selv.

David Beckham og Darius Vassell misset fra ellevemeteren da England i går røk ut av EM på straffekonk. Men det er kampens sveitsiske dommer som får mest pepper etter Englands sorti.

«Robbet av dommer-tomsing» og «Kjøpt og betalt» skriver Englands største avis etter at Svennis' menn forsvant ut av EM på dramatisk vis.

Tabloiden ber også leserne gi beskjed om hva de synes om sveitseren:

«Fortell den klossete dommeren Meier hva du synes om hans avgjørelse på hans egen hjemmeside», oppfordrer The Sun, med link til sveitserens nettside.

- Ingenting galt
For «alle» trodde at Sol Campbell var den store helten da stopperen headet ballen i mål i siste minutt av ordinær tid.

Men Urs Meier mente stopperkollega John Terry hadde vært for hardthendt med keeper Ricardo i duellen forut for scoringen, og underkjente målet.

- Feil, mener de engelske spillerne.

- Å ryke ut på straffer er det største slaget i ansiktet du kan få som fotballspiller. Det var ikke noe galt med Sols mål. Linjemannen løp jo rett mot midtstreken for avspark, men dommeren bestemte seg plutselig for å blåse, raser Frank Lampard til The Sun.

- Alle så jo at det ikke var noe galt med scoringen. Guttene er helt knust nå.

Du kan se utvalgte høydepunkter fra kampen på web-TV

Brukte armen
Også John Terry selv var opprørt over avgjørelsen.

- Jeg gjorde definitivt ikke noe galt, og aner ikke hvorfor han blåste.

- Jeg var ikke borti keeperen. Det var ikke Sol heller. Dommeren ville ikke si hvorfor målet ikke ble godkjent, og vi skjønner ingenting, sier Chelsea-spilleren.

Det er imidlertid ikke helt riktig. På tv-bildene ser en tydelig at John Terry legger armen over skulderen på Ricardo og hindrer ham i å nå opp i duellen. Men det store spørsmål er om Ricardo hadde hatt sjans til å nå ballen dersom Terry ikke hadde hindret ham, og om det ikke er den portugisiske målvakten som selv hopper inn i Chelsea-spilleren.

Gjorde dommeren rett?
Ja
Nei

Se resultat
- Robbet
De rutinerte ekspertkommentatorene Peter Reid, Ian Wright og Alan Hansen var uansett samstemte i at England ble snytt for billett til semien.

- Vi ble robbet av en dårlig dommer, er Peter Reids enkle konklusjon.

- Vi spilte ikke bra, men scoret et udiskutabelt korrekt mål som dommeren feilaktig underkjente, mener Ian Wright.

- Den avgjørelsen kostet oss avansement. Keeperen løp inn i to av våre spillere. Det var ingen dytting. Og dette skal liksom være de beste dommerne i verden, sukker den tidligere landslagsspissen.

- Hvis man ser på dommerens plassering er han langt unna og kan ikke se hva som skjer. Men linjemannen, som er bedre plassert, signaliserer ikke for frispark, legger Alan Hansen til.

PS! Den engelske bookmakeren William Hill mener målet burde vært godkjent, og har besluttet å betale ut penger til alle som har satt pengene sine på Sol Campbell som målscorer.

En talsmann for selskapet sier William Hill vil tape rundt 1,2 millioner kroner på den noe spesielle beslutningen.

Si din mening om dommerens avgjørelse i feltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere