Gå til sidens hovedinnhold

- Robbie reddet meg

Dobbel dose Robbie Fowler betød noe så sjeldent som en Manchester City-seier – faktisk den første siden 1. november. Og: Kevin Keegan hyllet sin tomålsscorer med sterke ord.

BOLTON – MANCHESTER CITY 1-3: Utskjelte Robbie Fowler scoret to mål for første gang siden overgangen fra Leeds for over et år siden, og sikret med det Kevin Keegans første ligaseier på nesten fire måneder. Det var det ingen tvil om at City-manageren satte pris på.

- Robbie reddet meg. Det vil bli morsomt å se avisene nå, og slippe å lese at jeg skal få sparken. Det kommer til å være noen blanke sider i avisene i tiden fremover, smilte en tydelig fornøyd Kevin Keegan etter seieren.

Liverpool-assosiasjoner
Bolton sparte flere av sine spillere med tanke på neste helgs finale i Carling Cup, men var likevel det beste laget i innledningsminuttene. Først brakte Youri Djorkaeff frem det beste i landslagskeeper David James, som viste at det ikke var noen tilfeldighet at Arni Gautur Aarason var henvist til reservebenken igjen. Deretter var det den gamle Liverpool-supporteren Kevin Nolan som fikk heltreff fra sekstenmeteren, og gav hjemmelaget ledelsen 1-0.

Bolton-manager Sam Allerdyce er i den siste tiden blitt stadig oftere knyttet til managerjobben på City of Manchester Stadium, men til tross for den tidlige ledelsen, så skulle det ikke bli Boltons dag.

I stedet var det duket for gamle minner med Robbie Fowler.

Først da han headet inn utligningen på elegant vis, og da han etter en drøy halvtimes spill dunket inn 2-1 på kjent maner. Simon Charlton satte ballen i eget nett like etter sidebyttet etter at nok et gammelt Liverpool-fjes, Steve McManaman hadde avfyrt et langskudd, men dagens mann var utvilsom mannen som var høyest elsket i Manchester etter den første City-seieren på 15 ligakamper.

- Verdensklasse
Og Kevin Keegan var ikke sen om å hylle sin tomålsscorer etter kampen.

- I de to siste månedene har Robbie jobbet hardere enn noensinne i den tida jeg har kjent ham. I mine øyne er han fortsatt verdensklasse. Du mister bare ikke evnen til å avslutte, og målene gir ham selvtillit.

Skulle Fowler finne fullstendig tilbake til sine gamle evner, betyr det trøbbel for Premier Leagues forsvarsspillere. Dagens andremål var hans niende nettkjenning for sesongen, hans 196. totalt i karrieren. Sin beste sesong var i 1995/96 da det ble 29 mål i Liverpool-trøya og med sine 28 år kan det fortsatt være mange år igjen på høyeste nivå.

Kanskje blir det mye moro for både Keegan og Fowler på City of Manchester Stadium i tiden fremover?

HTML EMBED
Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg