- Robinho har vært en fisk på land

Foto: Sebastiao Moreira (EPA/Scanpix)

Gary Lineker tror Robinho aldri returnerer til England.

02.02.10 08:55

Brasilianske Robinho (26) ble Premier League-historiens dyreste kjøp da han kom til Manchester City fra Real Madrid for over 300 millioner kroner høsten 2008.

Enn så lenge er det bare spanierne som har gnidd seg i hendene over den transaksjonen.

Robinho har aldri vært i nærheten av å innfri forventningene i City, og i forrige uke ble han leid ut til Santos i hjemlandet.

Lineker-slakt
Der kan han like gjerne bli, mener den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker. I søndagens utgave av The Mail tar han et kraftig oppgjør med brasilianeren i sin faste spalte.

- La oss være ærlige, Robinho har vært en fisk på land i City – en gedigen skuffelse, tatt i betraktning at han er den dyreste spilleren i Premier Leagues historie, skriver Lineker, og fortsetter:

- Jeg blir overrasket om han noen gang returnerer. Real Madrid selger vanligvis ikke verdensklassespillere, og han har ganske enkelt ikke vært god nok. Hans hovedbidrag har vært å skape avisoverskrifter, ikke innsatsen på banen.

Hyllet av 15.000
Og allerede kan det se ut til at Lineker får det som han vil. Nå avslører nemlig Robinho at han håper å bli i Santos lenger enn det halve året han nå er utleid for.

- Mitt mål er å bli her i lang tid. Hvis presidenten ønsker å forlenge kontrakten min til fire år, ville det vært strålende, sier Robinho ifølge BBC Sport.

Over 15.000 fans var møtt opp for å ønske ham velkommen da han ankom sin nye klubb i helikopter mandag, sammen med klubblegenden Pelé.

Pelé håper
- Jeg håper dette ikke er noe midlertidig, men blir permanent. Og jeg håper Robinho kommer tilbake i toppform for Santos og Brasil, sier Pelé.

Robinho avslører også at det store målet er å spille seg inn i Brasils VM-tropp – der han er langt mindre selvskreven enn en spiller med hans prislapp burde være.

- Jeg tror dette kan bli mitt VM, sier Robinho.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.