*Nettavisen* Sport.

- Rodgers-favoritten i England

Foto: Pa Photots/Scanpix

Har fått fram til 30. juni til å finne seg en engelsk klubb.

18.06.12 18:20

Liverpool-manager Brendan Rodgers har jobbet med islandske Gylfi Sigurdson både i Reading og Swansea.

Nordiren har aldri lagt skjul på at han er en stor beundrer av den målfarlige midtbanemannen og at han gjerne tar ham med seg til Anfield.

Sigurdsson kom på lån til Swansea fra tyske Hoffenheim forrige sesong, og gjorde sine saker meget bra. På 18 ligakamper scoret han syv mål.

Under sin siste sesong i Reading scoret islendingen solide 17 ligamål fra sin midtbaneposisjon. Rodgers var manager for klubben halve den sesongen.

- Er i England
Det var ventet at spilleren ville gå til nettopp Swansea nå i sommer, men etter at Rodgers ble ansatt som høvding på Anfield fikk pipen en litt annen tone.

Siden papirene ikke var underskrevet med den walisiske klubben, og Rodgers ikke lenger var i klubben, skal Sigurdsson ha ombestemt seg.

I ettertid har midtbanemannen blitt koblet med Liverpool flere ganger og Rodgers har gått langt i å antyde at han gjerne ser 22-åringen på Merseyside.

Mandag bekrefter Hoffenheim at klubben har gitt islendingen lov til å reise til England for å få avklart framtiden.

- Gylfi Sigurdson vil ikke være i Hoffenheim når vi starter sesongoppkjøringen. Han har fått ferie fram til 30. juni, opplyser klubben ifølge Liverpool Echo.

Fått tidsfrist
Hoffenheim-trener Markus Babbel, som tidligere har spilt for nettopp Liverpool, bekrefter at spilleren ønsker å fortsette karrieren i England.

- Gylfi ønsker å bli i England, og er i forhandlinger med klubber der. Derfor er det liten vits for han å returnere til Hoffenheim, sier Babbel.

Om en avtale med en engelsk klubb ikke er på plass før den 30. juni, blir likevel midtbanemannen nødt til å reise tilbake til Hoffenheim.

- Om ikke noe har skjedd innen tidsfristen han har fått, så bli han her og trener med oss. Dette har vi blitt enige om, sier den tidligere høyrebacken.

Hvorvidt Sigurdsson er i forhandlinger med Liverpool, eller noen andre, er ikke bekreftet. Swansea skal fortsatt være interessert, mens også Manchester United og Aston Villa har blitt koblet med spilleren av ryktemakerne.

Liverpool Echo mener at prislappen på spilleren nå er 8 millioner pund, i motsetning til 6,8 millioner pund, som Swansea hadde forhandlet fram med Hoffenheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.