*Nettavisen* Sport.

- Røkke ville gitt Solskjær sparken

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Erik Thorstvedt ber Kjell Inge Røkke tenke tilbake til da han sparket Drillo i Wimbledon.

20.05.12 20:44

I 1999 kjøpte Røkke, sammen med Bjørn Rune Gjelsten, opp den engelske klubben Wimbledon, samtidig som de ansatte Egil «Drillo» Olsen som manager.

Det gikk ikke slik som nordmennene ønsket.

Våren 2000 rykket klubben ned og havnet i økonomiske problemer som følge av lavere tilskuertall og TV-inntekter i divisjonen under. Drillo og assistenttrener Lars Tjærnås fikk sparken av Røkke og Gjelsten noen uker før nedrykket, etter under ett år i Wimbledon.

Nå mener Thorstvedt at Røkke må gå i seg selv og se hvor fort ting skjer i fotballen.

- Var ikke det et felles prosjekt mellom Egil Drillo Olsen og Røkke i Wimbledon? Drillo ble sparket etter kun ett år som trener, sier tidligere landslagsmålvakt og fotballekspert, Erik Thorstvedt, til Nettavisen.

- Hadde Molde spilt ræva i første sesong ville Solskjær fått sparken, fortsetter han, og legger til at ingen spillere eller trenere burde være større enn klubben.

- Felleskap er større enn enkeltpersoner. Vil ikke det da si at Molde er større en Solskjær? undrer den tidligere Tottenham-spilleren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Hartvig (Scanpix)

Mener Molde kan glemme gull
Kjell Inge Røkke har sagt at han kutter all støtte fra Aker fra nyttår, men Erik Thorstvedt tror forretningsmannen kan snu i løpet av året.

- Jeg tenker det vil endre seg når han roer seg litt ned. Det er en stund frem til neste sesong, så han har litt tid til å tenke seg om, sier den tidligere landslagsmålvakten, og forteller videre at han mener Røkke har overreagert.

- Jeg mener det er en overreaksjon, men hvis han gjør alvor av å trekke ut Aker er det alvorlig for Molde. De klarer seg vel på ett eller annet vis, men det vil bli store endringer, sier han.

Hvis Røkke kutter støtten mener Thorstvedt at Molde-fansen kan glemme at klubben skal være et topplag.

- De har opplevd de gode tider og vunnet serien og hele pakken. Da kommer det forventninger om at slik skal det være fremover, men hvis Røkke trekker seg ut kan man bare glemme det, avslutter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen

Fremskynner England-prosessen
Solskjær leder Moldes kamp mot Sandnes Ulf på søndag og han tror at United-legenden vil ha tillitt fra spillerne.

- Han vil tydeligvis ikke ha tillit fra Røkke, men fra de andre i klubben vil jeg tro at han får det, sier han.

- Det som nå har skjedd vil nok fremskynne en eventuell overgang til England for Ole Gunnar.

Les også: Nettavisen møtte Ole Gunnar Solskjær til «Det store intervjuet» tidligere i år: «Hvorfor sier så mange hei til deg, pappa?»

Fansen er positiv
Tidligere manager Alex McLeish var ingen populær mann blant Aston Villa-fansen, men nå står de klare med åpne armer for å ta i mot mannen fra Kristiansund, skal vi tro engelske medier.

- Jeg har lest rundt på engelske nettaviser i dag og det virker som at supporterne er positive til å ansette Solskjær, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Han har overrasket meg positivt som trener så lang, men det er vanskelig å si om han vil lykkes i Premier League.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

- Selv Solbakken er i en annen liga
Thorstvedt mener det er andre trenerkandidater som vil være sikrere kort for Aston Villa, men håper på at nordmannen får sjansen.

- Det er andre som er sikrere kort, i og med at de har vært managere i Premier League tidligere. Jeg håper at det blir Ole Gunnar. Alt han sier er positivt og gjennomtenkt. Det beviser at man ikke trenger å være en drittsekk for å lykkes, sier han, og legger til at selv Ståle Solbakken er på et mye høyere trenererfaringsnivå enn Solskjær.

- Selv Ståle solbakken er i en helt annen liga når det kommer til erfaring, men jeg håper at han får sjansen.

Les også: Erik Thorstvedt stilte opp i Det store intervjuet: - Det skjedde syke ting hele tiden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag