*Nettavisen* Sport.

- Rolf var med meg i båten

ATEN (TV 2 Nettavisen): Olaf Tufte hadde en lang takkeliste etter lørdagens fantastiske OL-gull. Avdøde Rolf Sæterdal var blant de første på listen.

21.08.04 18:36

- Rolf var mentoren min i alle år. Det var hans oppskrift vi kjørte på i dag. Jeg skulle gjerne hatt ham her i dag, sier en rørt Olaf Tufte like etter å ha mottatt OL-gullet.

- Satt på hekken
Sæterdal er et stort navn i norsk idrett. Bergenseren var i en årrekke en sentral person i Olympiatoppen, og er blant dem som har fått æren for den fantastiske treningskulturen i roforbundet. Sæterdal falt om og døde plutselig da han var på jobb for Olympiatoppen i Bergen i fjor.

- Men jeg hadde Rolf med meg i båten i dag. Han satt på hekken og kjeftet på meg på 1000 meter. Med en 120 kilos bergenser hengende ropende over meg turde jeg ikke annet enn å gi alt, smiler gullvinneren.

Takket familien
Men det var ikke bare inspiratoren og treneren Sæterdal som ble takket av Tufte. Fire år med intens trening og målrettet jobbing har til tider vært tøft for omgivelsene.

- Jeg har verdens beste familie, verdens beste støtteapparat. Etter den dårlige starten trodde jeg at jeg skulle ødelegge drømmen deres. Jeg hadde så veldig lyst til å oppnå suksess for alle sammen.

- Jeg vet jeg kan være en drittsekk før store mesterskap. Jeg forlanger 100 prosent fra alt og alle, og de som ikke gir det kan ryke og reise, sier Hortens-roeren, som ønsker å dele gullet med som har bidratt på veien.

- Jeg trenger ikke ha en medalje i skapet, jeg vet uansett at jeg har vunnet. Medaljen tilhører de andre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.