RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Roma vil ha Stefan Johansen

Sist oppdatert:
Jostein Flo forventer bud på Stefan Johansen (22) før jul. Roma skal være en av de interesserte klubbene.

Mandag reiste Godsets midtbanejuvel på en velfortjent ferie til Thailand. Når Vardø-gutten returnerer fra varmere strøk kan han være et langt skritt nærmere den utenlandske proffdrømmen. Interessen for Johansen er virkelig i ferd med å eskalere, og mye tyder på at det snart kommer et bud, skriver Drammens Tidende.

- To-tre europeiske klubber er reelt interessert i Stefan. Jeg regner med at det skjer noe før jul. Jeg forventer at de vil melde sin interesse, men jeg vet ikke sikkert, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro er AS Roma en av interessentene. De skal ha fulgte den norske landslagsspilleren over en lengre periode. Jostein Flo vil verken bekrefte eller avkrefte at den italienske hovedstadsklubben er på banen.

Takket nei i sommer
Dersom Stefan Johansen ender opp i Roma, blir han den tredje nordmannen som har spilt for den tradisjonsrike storkubben. John Carew (2003-2004) og John Arne Riise (2008-2009) har tidligere hatt Stadio Olimpicio som sin hjemmebane.

Roma, som for øyeblikket ligger på 2. plass i Serie A, er ikke den første italienske klubben som viser interesse for Godset-strategen. I sommer skrev den anerkjente Sky Sports-journalisten Gianluca di Marzio på Twitter at Chievo Verona ønsker Johansen.

Rett før overgangsvinduet stengte i august ville en Serie A-klubb - trolig Chievo - låne 22-åringen med opsjon på kjøp, men Godset avviste raskt den henvendelsen. Det eneste som er aktuelt for den ferske seriemesteren er salg.

Italienske medier har tidligere satt Johansen i sammenheng med Sampdoria og AC Milan.

På radaren til City
Drammens Tidende er kjent med at Stefan Johansen også har vært på radaren til Strømsgodsets samarbeidsklubb Manchester City. Det er blitt diskutert en løsning der den styrtrike Premier League-klubben kjøper Johansen i januar, for deretter å låne ham tilbake til Godset ut 2014-sesongen.

Den ballen er nå lagt død, uvisst av hvilken grunn.

- Det kan godt hende Manchester City har fulgt ham. De synes nok han er en god spiller, men det er ikke noe tema for City å kjøpe ham – eller leie ham ut hit igjen. City kjøper spillere for 300-400 millioner. Det er en litt annen målestokk, sier sportssjefen.

Stefan Johansen har brukt 2013 godt. Han har styrt Strømsgodset til klubbens første seriegull på 43 år, han har hjulpet Norge til bronse i U 21-EM i Israel og han har etablert seg på A-landslaget. Han fikk Kniksen-prisen som årets midtbanespiller i Tippeligaen og delte NISO-prisen som årets norske fotballspiller med Brede Hangeland.

Kontrakten med Godset utløper etter neste sesong. Den regjerende seriemesteren må dermed selge Johansen i januar hvis de skal ha noe håp om å sitte igjen med penger for ham.

Stor interesse
- Stefan kommer mest sannsynlig ikke til å gå ut av kontrakten. Jeg er ganske sikker på at klubber snart melder seg, sier Flo.

- Er det aktuelt å tilby Stefan ny kontrakt?

- Det kunne vi gjort på ti minutter. Men det er ikke det som står først nå. Vi har en tett dialog med agenten hans, svarer Flo.

Agent Tore Pedersen ønsker å si minst mulig om Stefan Johansens fotballfremtid.

- Det er mange som følger ham. Det er det eneste jeg kan si. Det er vanskelig å kommentere ting hele tiden, uttaler han.

Denne saken er levert av Drammens Tidende.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere