- Romøren kan være krevende

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)/Inge Wallumrød (Nettavisen)

Hopplandslagets nye trener mener Bjørn Einar Romøren kan være i overkant sarkastisk.

23.11.11 20:23

OSLO (Nettavisen): Etter skuffende hopping og 12. plass i den nasjonale åpningen i helgen er Bjørn Einar Romøren vraket før verdenscupåpningen i Kuusamo.

30-åringen har vært i en god utvikling gjennom vinteren, men har blitt satt litt tilbake av trøbbel med ryggen. Det kan være en medvirkende årsak til at hopperen nå får tid til å forberede seg fram mot verdenscuprennet på Lillehammer.

- Kan være krevende
Landslagets nye trener, Alexander Stöckl, håper Romøren kan vise seg fra sin beste side senere i sesongen.

- Forhåpentligvis kan han det. Han hadde en ganske god start på forberedelsene til sesongen, men så var han uheldig med prolapsen i ryggen. Det satte ham litt tilbake i den fysiske treningen. De siste testresultatene var ok, men ikke forbedret. Jeg tror han kan dukke opp og vise seg fram senere i sesongen, sier Stöckl til Nettavisen.

Stöckl, som tidligere har trent det østerrikske juniorlandslaget, innrømmer at det er en del forskjeller på det å trene et juniorlag og Norges A-landslag.

- Oppmerksomheten er den største forskjellen. Det er mer interesse rundt laget. Treningsarbeidet er stort sett det samme, men ingen stilte meg noen spørsmål om sesongen da jeg trente juniorlaget.

Østerrikeren mener at Bjørn Einar Romøren kan være krevende å jobbe sammen med, men føler samtidig at han kan dra nytte om den tidligere verdensrekordholderens åpenhet.

- Han kan være krevende med sine spøker og sarkasme, men det er også noe jeg liker. På den måten får man åpen kritikk og det kan være bra for samarbeidet, sier Stöckl.

- Irriterer meg grønn
Han beskriver Romøren som ekstremt opptatt av detaljer og at dette noen ganger kan gå ut over det store bildet.

Bjørn Einar Romøren innrømmer at han kan være detaljfiksert til tider.

- Jeg er stort sett detaljfiksert på det meste. Det kommer selvfølgelig inn i hoppingen og. Den ene listen på skapet på kjøkkenet er litt skeiv, og det vet jeg jævlig godt. Det irriterer meg grønn. Det blir sånn i alt jeg driver med. I treningen, i teknikken, i utstyret. Så noen ganger kan jeg sikkert bli for detaljfiksert. Andre ganger tror jeg det er en styrke. Alt er jo en balanse, sier Romøren til Nettavisen.

Mellom 2005 og 2011 sto nordmannen med rekorden for verdens lengste hopp. Å ta rekorden tilbake fra Johan Remen Evensen er et mål han ikke legger skjul på.

Vil vinne i Vikersund
- Man drømmer jo alltids om det. Jeg vet hvor utrolig gøy det er å sette en verdensrekord. Det er jo selvfølgelig et mål. Jeg har et mål om å hoppe så langt det er menneskelig mulig å hoppe. Klarer man det i et VM på hjemmebane, er ikke det å forakte.

I februar arrangeres nemlig VM i skiflyging i Vikersund. Bjørn Einar Romøren vet godt hvordan det er å vinne på hjemmebane og vil gjerne oppleve det igjen.

- Jeg og mange andre synes skiflyging er det ekstra gjeve i skihopping. Mesterskapet er på hjemmebane og jeg har vært med å vinne to ganger. Det hadde ikke vært feil å putte på en tredje seier. Den helga blir et klart hovedmål i vinter.

I helgen åpner verdenscupen i Kuusamo. Der er Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Anders Bardal, Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen og Kim René Elverum Sorsell de seks nordmennene som deltar.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.