*Nettavisen* Sport.

- Romøren skulle ikke være først

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Men, direktør i Ski-VM 2011 Åsne Havnelid ble overkjørt av rennlederen og sjefen i Kollenhopp.

05.03.10 12:46

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Administrerende direktør Åsne Havnelid tok sin del av ansvaret for hoppskandalen under en pressekonferanse i Holmenkollen fredag.

Havnelid begynte med å si det var avklart at det skulle være testhopping i bakken, men at Bjørn Einar Romøren ikke burde vært først til å hoppe i den nye bakken..

- Jeg var tydelig på at det ikke skulle være han som var først over kanten, sa Havnelid på pressekonferansen.

Tar selvkritikk
Havnelid har kalt inn rennleder Torgeir Nordby og leder i Kollenhopp Roar Gaustad inn på teppet, og sier hun var svært tydelig i sin kritikk overfor dem.

- De beklager sterkt sin vurdering, noe de også ga uttrykk for i en pressemelding i går, sier Havnelid.

Havnelid tar også selvkritikk, og sier hun burde forstått det kunne blitt bråk av Romørens hopping i Holmenkollen.

- Jeg kan si i etterpåklokskapens tegn at jeg ikke burde ha tillatt at Romøren var en av de 12 som deltok i testhoppingen.

Vurderer straff for Nordby
Havnelid sier at det testhoppingen også kan få konsekvenser for Gaustad og Nordby, men en slik avgjørelse vil komme først etter verdenscuprennene i Holmenkollen neste helg.

Kommentar: Romøren har fått nok nå

Torsdag ble det kjent at Bjørn Einar Romøren utstenges fra to verdenscuprenn fordi han overtrådte hoppsportens etiske regler da han var første testhopper i den nye Holmenkollbakken.

Gråtkvalt Romøren
Romøren beklaget på en pressekonferanse torsdag kveld det som har skjedd.

- Jeg er utrolig lei meg. Denne oppmerksomheten var det siste jeg ønsket meg, og jeg tar til meg straffen uten problemer, sa en gråtkvalt Romøren.

Rennleder Torgeir Nordby og Kollenhopp-leder Roar Gaustad tok i en pressemelding på seg ansvaret for det som har skjedd.

- Torgeir og jeg tar det hele og fulle ansvar for at Bjørn Einar deltok i testhopping, og som man skjønner, beklager vi dette på det sterkeste. Som leder av Kollenhopp burde jeg aldri hatt ham i stallen som testhopper denne ettermiddagen. Da hadde Bjørn Einar aldri kommet i denne situasjonen, skrev Gustad i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.