RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Romøren skulle ikke være først

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Men, direktør i Ski-VM 2011 Åsne Havnelid ble overkjørt av rennlederen og sjefen i Kollenhopp.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Administrerende direktør Åsne Havnelid tok sin del av ansvaret for hoppskandalen under en pressekonferanse i Holmenkollen fredag.

Havnelid begynte med å si det var avklart at det skulle være testhopping i bakken, men at Bjørn Einar Romøren ikke burde vært først til å hoppe i den nye bakken..

- Jeg var tydelig på at det ikke skulle være han som var først over kanten, sa Havnelid på pressekonferansen.

Tar selvkritikk
Havnelid har kalt inn rennleder Torgeir Nordby og leder i Kollenhopp Roar Gaustad inn på teppet, og sier hun var svært tydelig i sin kritikk overfor dem.

- De beklager sterkt sin vurdering, noe de også ga uttrykk for i en pressemelding i går, sier Havnelid.

Havnelid tar også selvkritikk, og sier hun burde forstått det kunne blitt bråk av Romørens hopping i Holmenkollen.

- Jeg kan si i etterpåklokskapens tegn at jeg ikke burde ha tillatt at Romøren var en av de 12 som deltok i testhoppingen.

Vurderer straff for Nordby
Havnelid sier at det testhoppingen også kan få konsekvenser for Gaustad og Nordby, men en slik avgjørelse vil komme først etter verdenscuprennene i Holmenkollen neste helg.

Kommentar: Romøren har fått nok nå

Torsdag ble det kjent at Bjørn Einar Romøren utstenges fra to verdenscuprenn fordi han overtrådte hoppsportens etiske regler da han var første testhopper i den nye Holmenkollbakken.

Gråtkvalt Romøren
Romøren beklaget på en pressekonferanse torsdag kveld det som har skjedd.

- Jeg er utrolig lei meg. Denne oppmerksomheten var det siste jeg ønsket meg, og jeg tar til meg straffen uten problemer, sa en gråtkvalt Romøren.

Rennleder Torgeir Nordby og Kollenhopp-leder Roar Gaustad tok i en pressemelding på seg ansvaret for det som har skjedd.

- Torgeir og jeg tar det hele og fulle ansvar for at Bjørn Einar deltok i testhopping, og som man skjønner, beklager vi dette på det sterkeste. Som leder av Kollenhopp burde jeg aldri hatt ham i stallen som testhopper denne ettermiddagen. Da hadde Bjørn Einar aldri kommet i denne situasjonen, skrev Gustad i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere