*Nettavisen* Sport.

- Ronaldo har Real-avtale

Foto: Reuters/Scanpix

Og påstandene fremmes ikke av hvem som helst.

13.01.09 22:12

Guillem Balague er mannen som tirsdag legger fram nye Ronaldo-påstander i sin blogg. Til forskjell fra enkelte av de tidligere Ronaldo-ryktene er denne både grundig underbygget – og fremmet av en person med et ikke helt ubetydelig kontaktnett.

Balague er av mange regnet som den journalisten i Storbritannia med mest kompetanse på spansk fotball, og er blant annet en nær venn av Rafa Benitez. Han brukes flittig av Sky Sports når spansk fotball diskuteres, og kontaktnettet er formidabelt. Det viser også tirsdagens blogg, hvor journalisten gir en grundig beskrivelse av Real Madrids Ronaldo-flirt.

Og avtale?

- Cristiano Ronaldo, har sammen med sin agent Jorge Mendes, blitt enig med (Real Madrids president) Ramon Calderon om å skrive under for Real Madrid til sommeren, hevder Balague.

Løy ikke
Samtidig mener den respekterte spanske journalisten at Ronaldo tidligere ikke har løyet når han har omtalt Real-ryktene. På grunn av en oversettelsesfeil(!) ble det nemlig nylig hevdet at Ronaldo hadde en avtale med Calderons motkandidat til neste års presidentvalg i Real Madrid, Florentino Pérez.

Det har han ikke, og derfor var følgende kommentar fra Ronaldo i forkant av Klubb-VM både velvalgt og korrekt:

- Min agent har ingen avtale med Florentino Pérez, sa Ronaldo da.

Nå skal Ronaldos advokater ha forhandlet fram en avtale med Real Madrid som Balague har fått tilgang til.

«Jeg har fått tilgang til den finansielle delen av avtalen, og selv om den nå bare eksisterer i verbal form, så er spillerens advokater fullt informert om detaljene og straffen som vil komme hvis noen av sidene ikke skulle fullføre sine forpliktelser i avtalen», skriver Balague.

Kostbar
Avtalen er forøvrig ikke gratis.

- Real Madrid planlegger en finansiell pakke (som etter hvert kan bli på) €115 millioner, nærmere 1,1 milliarder norske kroner med dagens euro-kurs, fortsetter Balague.

Siste ord er neppe sagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.