*Nettavisen* Sport.

- Ronaldo kan få Cantona-status

Foto: (foto: scanpix)

Sir Alex Ferguson oppforderer supervingen til å forlate Manchester United med stil.

24.09.08 17:55

Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo er for alvor tilbake på fotballbanen. I tirsdagens ligacupkamp mot Middlesbrough satte han inn ett av målene da United vant 3-1 på Old Trafford.

Oppgjøret var portugiserens første kamp fra start siden den mye omtalte overgangssagaen med Real Madrid. Vingen uttalte flere ganger i sommer at han ønsket en overgang til den spanske storklubben, men United-manager Sir Alex Ferguson klarte til slutt å overtale Ronaldo til å bli værende i England.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/scanpix

- Forstår uttalelser
Ferguson er naturlig nok meget fornøyd med å ha storscoreren tilbake i troppen, men innrømmer likevel at Ronaldo en gang i fremtiden kommer til å forlate Old Trafford til fordel for en spansk klubb.

- Jeg tror Cristiano har innsett at United er den riktige klubben for han akkurat nå. De fleste søreuropeere ønsker imidlertid å spille for enten Real Madrid eller Barcelona og jeg forstår derfor Ronaldos uttalelser om Real, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

Supervingen har i etterkant av Real-affæren mistet mye av populariteten sin blant Uniteds supportere, men har likevel blitt mottatt med åpne armer etter at han gjennomgikk en ankeloperasjon i etterkant av sommerens EM-sluttspill.

- Forlat oss som Cantona
Ferguson oppfordrer nå 24-åringen til å kopiere en annen United-legende, nemlig Eric Cantona.

- Jeg har gjort det klart for ham hvor mye bedre det ville være å forlate klubben på samme måte som Cantona. Da han la opp ble han hyllet av fansen, sier manageren.

Og han fortsetter.

- Publikum synger fortsatt Cantonas navn og jeg har gitt Cristiano beskjed om at han en gang i framtiden kan bli en like stor helt som Eric, sier Ferguson.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.