*Nettavisen* Sport.

- Rooney er en søt gutt

Foto: PA Photos/Scanpix

Frank Lampard mener landslagskollegaen får urettferdig mye kjeft.

09.11.10 11:42

Etter den mye omtalte Wayne Rooney-sagaen for noen uker tilbake har den 25 år gamle spissen måttet tåle mye hets fra både presse og fotballsupportere rundt omkring på balløya.

Kraftspissen ønsket seg en liten periode bort fra Manchester United, og ble hyppig linket med blant andre Manchester City. Etter en helomvending signerte han ny kontrakt med de røde.

- Han er ikke dum
Rooney er for tiden i USA for å trene seg opp etter en ankelskade som har plaget ham denne sesongen. Det er ventet at 25-åringen vil være klar til spill mot Wigan mot slutten av måneden.

En som imidlertid ikke er spesielt fornøyd med måten Rooney har blitt behandlet på er landslagskollega Frank Lampard. Chelsea-stjernen er også for tiden på sidelinjen med skadetrøbbel.

- Han er en gutt med stor selvtillit, men har også en følsom side. Under VM pleide vi to å sitte sammen og se de andre kampene. Ut ifra det som har blitt skrevet om ham de siste ukene er det lett å danne seg et inntrykk av ham, men om du har snakket med ham, skjønner du fort at han ikke er slik, sier han ifølge Sky Sports.

- Folk som kaller han dum, er ganske dumme selv. De har sannsynligvis aldri snakket med ham. Han snakker ikke nok med pressen til at de kan gi noen god vurdering av hvordan han er.

- En veldig søt gutt
Rooney har blant annet fått kritikk for å vise mangel på respekt overfor fans, medspillere og klubb etter de siste uker skriverier. Akkurat det er likevel Lampard helt uenig i at stemmer.

- Han er en veldig søt og verdensvant gutt, med tanke på hvor ung han er. Han har ikke noe problem med å forholde seg til eldre spillere. Han behandler alle på samme måte, sier han.

- Wayne snakker til David Beckham på samme måte som han snakker til noen som akkurat har kommet opp i landslagstroppen fra Stoke eller Bolton. Det er det som er så fint med ham.

Rooney ble den yngste spilleren som noensinne hadde spilt for det engelske landslaget da han fikk sin debut mot Australia tilbake i 2003. En rekord Arsenals Theo Walcott nå innehar.

- Jeg har bare møtt tre spillere i min karriere som er på samme måte som Rooney. Paolo Di Canio, Gianfranco Zola og Paul Gascoigne. Rooney hadde de samme egenskapene allerede som 17-åring.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.