RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rooney er Uniteds svar på Pelé

Foto: DYLAN MARTINEZ (Reuters)
Sist oppdatert:
Manchester United-stjernen høster mye skryt om dagen.

Wayne Rooney har vært i knallform så langt denne sesongen og spissen har nettet åtte ligamål på de fire første kampene i Premier League.

I tillegg til å score, har den tidligere Everton-mannen også bidratt som servitør for et Manchester United som har satt inn 18 mål så langt i høst.

- Mange likeheter
Slike prestasjoner fortjener selvfølgelig skryt og United-manager Sir Alex Ferguson er flink til å finne fram godordene, når noen fortjener det.

Den tyggeglade skotten sammenligner nå sin stjernespiss med en av de største fotballstjernene gjennom alle tider, brasilianeren Pelé.

- Om du ser på Pelé, så var han en aggressiv angrepsspiller som kunne ta vare på seg selv. Slik er også Wayne Rooney. De har mange likheter, sier skotten ifølge The Telegraph.

- Men Rooney er hvit. Helt hvit, legger Ferguson til som en spøk.

Onsdag møter United tradisjonsrike Benfica til dyst i Champions League og også portugisernes hovedtrener, Jorge Jesus, har merket seg at Rooney er litt utypisk britisk.

- Typisk britisk
Benfica-treneren beskrev United-stjernen som mer argentinsk eller brasiliansk i spillestilen, enn engelsk. Ferguson er bare litt enig med kollegaen.

- Han er typisk britisk, men det har også vært briter som har hatt kvaliteter på det høyeste nivået.

- Uansett om vi snakker om Paul Gascoigne, George Best, Bobby Charlton, eller Dennis Law, så har de alle noe til felles med Rooney. De hadde mot, ville spille og ga seg aldri.

- Vanskelig å vinne
Etter den gode starten i Premier League må nok United tåle å være blant favorittene til å vinne Champions League denne sesongen. Ferguson er imidlertid forsiktig optimist.

- Det er en utrolig vanskelig turnering å vinne. Derfor er jeg fornøyd med den stabiliteten vi har vist de siste årene, sier skotten.

- Det er annerledes å vinne Champions League nå, enn det var i gamle dager. Alle de beste lagene er med nå. Real Madrid, Barcelona og alle de beste engelske lagene, sier han.

Følg oppgjøret mellom Benfica og Manchester United i Nettavisens livesystem fra 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere