*Nettavisen* Sport.

- Rooney kunne vært like god som Ronaldo hvis han gadd å trene

Foto: Pauls Ellis / AFP / NTB scanpix

Fysisk trener i Manchester avslører.

03.07.13 13:44

Mick Clegg hadde jobben som fysisk trener i Manchester United fra 2000 til 2011. Han jobbet med noen av verdens beste spillere, og sørget for at blant andre Roy Keane, Cristiano Ronaldo, David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs og Gary Neville var fysisk sterke nok til å kunne gi 100 prosent i 90 minutter på fotballbanen.

Tar man en titt på vaskebrettet til Ronaldo, må Cleggs innsats kunne sies å være vellykket.

Men det er ikke alle spillerne Clegg har klart å presse på treningsstudioet. I et intervju med The Sun, gjengitt av Eurosport, sier den tidligere United-treneren at Rooney helst unngikk øktene med vekter og mølle.

- Han så ikke viktigheten av treningsstudioet. Han pleide å si at han var der for å spille fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Splash News (Splash News)

Ronaldo og Rooney spilte sammen mellom 2004 og 2009, før Ronaldo tok steget til Real Madrid, der han tjener omtrent det dobbelte som Ronney får på Old Trafford. Clegg mener Rooney kan bli like god - hvis han bare gidder å ofre noen kalorier på treningssenteret.

- Jeg ønsket alltid at jeg kunne pushe Wayne litt lengre. Han kan fortsatt bli like god som Ronaldo, men da må han gjøre en innsats i studioet. Han er en fantastisk atlet, bare han vil, forteller Clegg.

- Wayne har alltid vært stor, og han var redd han ville bli for diger hvis han løftet for mye vekter.

Situasjonen med Ronaldo var en ganske annen.

- Han gjennomførte all treningen jeg anbefalte, pluss litt til. Han levde og pustet for fotballen hele døgnet. Han var fenomenalt dedikert, avslører Clegg.

Det skal også være stor forskjell i de to stjernespillernes matvaner. Mens Ronaldo sverger til en streng diett, skeier Rooney gjerne ut med både alkohol og junk food.

Nå ryktes det om at Ronaldo kan være på vei tilbake til de rød djevlene, mens mye tyder på at Rooney forsvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.