*Nettavisen* Sport.

- Rosenborg er et deltidslag

Foto: Reuters/Scanpix

«Rosenborg er et lag bestående av deltidsspillere». Slik omtaler Englands største tabloid Norges beste lag, to dager før storkampen mot Arsenal.

27.09.04 13:15

To dager før Arsenal kommer til Lerkendal avslører The Sun at de ikke vet alt for mye om norsk fotball. Avisen har tydeligvis ikke fått med seg at tiden da fotball var hobby og spillerne glade amatører er forbi, også i Norge.

«Thierry Henry skal i aksjon mot de norske mestrene - et deltidslag bestående av blant annet en snekker, to leger, en DJ og en anti rasisme-ambassadør», er omtalen trønderne får.

Thierry Henry advarer imidlertid mot å undervurdere Rosenborg. Arsenal-spissen vet ikke så veldig mye om den norske serielederen, men ble imponert av det han så i kampen mot Panathinaikos, som Rosenborg tapte 1-2.

- Rosenborg kunne ha slått Panathinaikos 8-1 i åpningskampen i Champions League. Hvordan de kunne tape er mer enn jeg kan forstå, sier den franske superspissen.

- De burde ha scoret fire i hver omgang. Jeg kan ikke forklare hva som skjedde. Men alle lag opplever en sånn kamp en gang i sesongen. Jeg tror det blir tøft å slå dem.

- Jeg ble veldig overrasket over hvor bra de spilte. Jeg kjente ikke til laget fra før, men nå er jeg littt nervøs for hva de kan stelle i stand mot oss. Vi må være veldig forsiktige, sier Henry, som har fått med seg at trønderne er i ferd med å sikre seg sitt 13. strake seriemesterskap.

- De er snart ferdig med sesongen, og er nok nær toppformen, tror han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.