- Rosenborg soleklare favoritter

Trond Sollied dytter alt forventningspresset over på gamleklubben foran onsdagens skjebnekamp på Lerkendal.

22.11.05 19:42

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Mens Rosenborg sikrer seg en plass i Uefa-cupen med seier eller uavgjort, er bare seier godt nok for en presset Trond Sollied og hans Olympiacos.

Og under tirsdagens pressekonferanse gjorde han det fullstendig klart at han tror det blir en vanskelig oppgave:

- Utgangspunktet for denne kampen er ganske klart. Vi må ha tre poeng for å ha mulighet til å få spille europacup over vinteren. Historiske fakta tilsier at vi ikke skal greie det. Olympiacos har aldri slått Rosenborg i Champions League eller treningskamp, poengterte Sollied, og fortsatte:

- Skal spille først
- I tillegg skal vi møte dem på deres egen hjemmebane, og der kan de slå alle de beste lagene i Europa. Med det utgangspunktet vet vi at det kan bli veldig tøft, men vi er både fokuserte og klare for oppgaven.

- Med det som utgangspunkt, er Rosenborg klare favoritter, konkluderte Sollied.

- Men vi skal jo spille først¿

Sollieds innledning rettet seg nok i første rekke mot et fulltallig og kravstort gresk pressekorps som er på plass i Trondheim. De likte dårlig tapet mot fiskerne fra Norge i hjemmekampen i Athen.

Håper på flaks
Siden har den europeiske nedturen bare fortsatt for Trond Sollieds menn. På de fire første gruppekampene i Champions League er det blitt null poeng.

Nå håper han lykken skal snu:

- Et godt lag må ha flaks. Håper er at denne gangen så har vi litt flaks. I enkelte kamper har vi manglet den siste lille flaksen for å ta poeng, sa Sollied, som bare hadde følgende løfte til de fremmøtte grekerne:

- Vi skal gjøre vårt beste, og mer kan vi ikke gjøre.

- Må produsere resultater
At han er under et massivt press, ville ikke Trond Sollied uten videre være med på

- For å si det sånn: Uten press kan ikke en trener leve. Og jeg tror ikke det er noe større press å være Olympiacos-trener enn Rosenborg-trener. Du må produsere resultater uansett.

Trolig bør Sollied produsere resultater allerede onsdag for å sitte trygt i trenerstolen i Olympiacos.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.