*Nettavisen* Sport.

- Rösler sitter trygt

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Men det er ikke godt å vite hvor lenge han blir i Viking.

18.06.09 15:02

Viking har bare vunnet fire av sesongens 13 første seriekamper og røk onsdag ut av cupen etter tap mot nabo og lillebror Bryne.

Stadig flere supportere snakker nå om at trener Uwe Rösler må gå av.

- Uwe sitter trygt i Viking, er alt sportsdirektør Egil Østenstad ønsker å si om den saken.

- Hvor lenge kan han fortsette å gjøre det?

- Så lenge treneren har tillit, har treneren tillit. Så lenge jeg har tillit, så har jeg tillit, svarer Østenstad.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Konstruktivt møte
Noe annet kan klubbledelsen i Viking heller ikke si. Hvis man først åpner for at tilliten til en trener er sviktende, blir det praktisk talt umulig for treneren å fortsette.

Torsdag var spillerne i stavangerklubben samlet i «et møte», som klubbansatte liker å si, eller «krisemøte», som media ynder å kalle det.

- Det er en tung dag. Tap mot Bryne liker vi svært dårlig. Vi hadde et konstruktivt møte. Det handlet ikke så mye om kampen i går. Det handlet om å bruke spillerne som den ressursgruppen den er, om å være ærlige med hverandre og sette fingeren på ting som ikke fungerer. Det kom noen synspunkter som vi tar med oss og vil vurdere. Noen endringer kan det bli, sier Østenstad til Nettavisen.

Uten at han ønsker å utdype hvilke endringer som er aktuelle å gjøre.

- Jeg kommer aldri inn på ting som diskuteres i garderoben. Men folk var ærlige med hverandre, poengterer sportsdirektøren.

Ingen spillerkjøp
Fansen klager over dårlig underholdning og kjedelig fotball, og det blir selvfølgelig ikke mer utholdelig når det kombineres med dårlige resultater.

- Lagledelsen kan si hva de vil etter kampene, men fansen savner offensiv gladfotball. Slik Viking i perioder har spilt i år, har rett og slett vært dønn kjedelig å se på. På toget hjem etter kampen i går ble det sagt at mange ville legge sesongkortene på hyllen frem til Rösler går. Men det er jo ikke supporterklubbens offisielle standpunkt, vi støtter Viking uansett, sier leder Geir Inge Fiskebekk i VikingHordene til TV 2 Sporten.

- Diskuteres spillerkjøp som en mulig løsning i Viking?

- Økonomien i Viking er påvirket av det som skjer i verden, som den er i alle andre klubber. Vi er tydelige på at vi skal fortsette med den spillergruppen vi har nå, forteller Egil Østenstad til Nettavisen.

- Føler du press i din stilling som sportsdirektør?

- Selvflgelig er det press på min jobb. Jeg er øverste ansvarlig for resultatene i Viking, og når det går dårlig, blir det press.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.