Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Roubaix er for mye for meg

Foto: (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Greg Van Avermaet overrasker mange med rittprogrammet sitt.

Belgiske Greg Van Avermaet har pådratt seg en merkelapp som «framtidig håp i brosteinsklassikerne». Derfor overrasker det sikkert en del at den nye BMC-signeringen velger å droppe Paris-Roubaix i 2011.

25-åringen forklarer valget med at han rett og slett ikke orker posisjoneringskampen i det tøffe rittet nord i Frankrike.

- Paris-Roubaix er rett og slett for mye for meg. Jeg kommer ikke til å kjøre det i år, forteller Van Avermaet Sporza’s Sportsmagazine.

Slått av Hushovd i Australia
Den tidligere Omega Pharma-Lotto-rytteren har også en giftig avslutning, noe som blant annet plasserte han på 5.-plass under VM i Australia.

Belgierne har forventet mer av ham i de hjemlige klassikerne. I 2008 ble han tredjemann i E3 Prijs-Vlaanderen og nummer åtte i Flandern rundt.

Van Avermaet forteller at det ikke er løypetraseen som plager ham, men måten rittene sykles på.

- I Flandern rundt er det ikke brosteinen eller bakkene som er problemet, fordi jeg er eksplosiv nok. Det er nervøsiteten som plager meg. Posisjonskampen og albuene passer meg dårligere. Jeg hadde gjort det bedre om jeg ikke trengte å dytte vekk 30 ryttere for å komme i front av feltet, forteller belgieren.

Gjør som Gilbert
Rittplanen for 2011 blir noe uvanlig. Van Avermaet satser på Baskerland rundt for å forberede seg maksimalt til Ardennerklassikerne, men gjør en likevel en svipptur innom Flandern rundt i starten av april.

Philippe Gilbert hadde et lignende opplegg i år, da han ble nummer tre i Flandern rundt, vant Amstel Gold Race og tok en ny tredjeplass i Liège.

- Philippe gjorde det kjempegodt denne sesongen, da han vant Amstel Gold Race og sprudlet under Liège-Bastogne-Liège. Det er åpenbart at dette lar seg kombinere med Flandern. Dersom det fungerer for meg, vil jeg satse enda hardere på Ardennene i fremtiden, lover han.

Nøkkelen for Van Avermaet ligger nok i å komme seg med i det beste bruddet. Han var kanskje ikke skarp nok til å utmanøvrere Thor Hushovd under spurten i Geelong. Klatrespesialister ville derimot blitt vettskremt om de hadde hatt 25-åringen på hjul mot slutten av en lang dag på sykkelen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!