RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Royal League ikke B-turnering

Sist oppdatert:
Ardian Gashi mener turneringen er prestisjefylt, og får støtte av trener Mons Ivar Mjelde.

(iBergen.no) Til morgendagens Royal League-kamp er flere sentrale spillere ute for både Brann og Rosenborg. Turneringen har fått pepper i pressen, og det er ingen hemmelighet at spillere i de forskjellige klubbene har delte meninger om turneringen. Branns Ardian Gashi mener imidlertid turneringen er prestisjefylt.

- At vi spiller med det laget vi gjør mot Rosenborg er tilfeldig. Nå er situasjonen slik at både vi og de har mange skader, da blir det slik. Royal League er ikke en B-turnering, og jeg mener det er mye bedre å spille slike kamper enn meningsløse treningskamper. Det er mye mer prestisje her, forteller Gashi til iBergen.no.

Viktig kamparena
- Men turneringen har fått mye kritikk?

- Det som er kommet frem i media er summen av alt det negative. Da jeg uttalte meg på søndag, var det rettet mot TVNorge. Jeg synes det er bra med Royal League. Flere spillere får muligheten til å vise seg frem. I forhold til laguttak vil det komme seg. Når gruppespillet er over etter nyttår, vil nok lagene stille med sine beste tilgjengelige spillere, forteller Gashi.

Også trener Mons Ivar Mjelde mener Royal League er en viktig kamparena.

- Vi stiller til enhver tid med vårt beste mannskap, og kan ikke bruke folk som er skadet. Royal League er en positiv turnering for Brann og en arena for spillere å vise seg frem, sier Mjelde til iBergen.no.

Flere spillere ute
I disse dager har Brann flere spillere på skadelisten. Kaptein Martin Andresen kjører et alternativ opplegg, i tillegg er Armann Björnsson, Kristjan Örn Sigurdsson, Thorstein Helstad, Erlend Hanstveit og Eirik Bakke ute. I tillegg er ikke Gashi hundre prosent bra i låret etter at han fikk en smell i søndagens kamp mot Odense. Bengt Sæternes er heller ikke med.

Migen Memelli er ute etter å ha pådratt seg rødt kort mot Odense, i hans sted ser det ut til at Kristian Ystaas starter.

- Jeg tror jeg starter, og jeg håper jeg kan bidra til at Brann får et godt resultat. Jeg ønsker å spille og håper alltid på spilletid. Det hadde vært kjekt å avslutte karrieren i Brann med seier i de to siste kampene, sier Ystaas til iBergen.no.

Det er ennå ikke sikkert hvor Ystaas spiller neste sesong. Foreløpig har han et tilbud fra Notodden som rykket opp til 1. divisjon.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere