- Royal League kommer for tidlig

TV 2-ekspert Bengt Eriksen mener Royal League kommer altfor tett opp til serieavslutningen.

09.11.06 13:55

I kveld møtes Rosenborg og Brann i den første kampen i Royal League. Fire dager etter at lagene spilte siste seriekamp for året.

Følg kampen direkte fra kl. 19.00

- Jeg kan ikke begripe at det er bra å gå løs på såkalte viktige kamper fire dager etter at serien er over. Timingen for turneringen virker ikke ideell for norske lag, mener TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen.

Konkurranse året rundt
Brann-spillerne virket alt annet enn motiverte da de møtte Viking på tampen av en lang sesong. Eriksen tror det blir tøft for Mons Ivar Mjelde og Knut Tørum å få spillerne sine til å være maksimalt forberedt til kveldens kamp på Lerkendal.

- Fire dager etter sesongslutt så tror jeg ikke hodene er helt med på det, tror Eriksen.

Mens andre idrettsutøvere har et brudd mellom sesongene hvor de tenker på helt andre ting enn konkurranser, må nå fotballspillerne forsøke å holde formen på topp året rundt.

- Du får en sesong hvor hver måned i året er konkurransemåned, sier fotballeksperten.

- Begynn på nyåret
Både Rosenborg og Brann hevder at de satser på Royal League. Likevel er det langt fra deres beste mannskap som går på banen i kveld.

- Det gjør de nok, men de tar hensyn til dem som trenger hvile, forklarer den tidligere Vålerenga-spilleren.

Eriksen tror at Royal Leagues anseelse ville steget betraktelig dersom man ventet noen måneder med å sparke turneringen i gang.

- Jeg tror spillerne ville jublet dersom den startet på nyåret. Da ville de hatt noe å glede seg til i en tung og tøff treningsperiode. Jeg tror det er klokt med noen pusterom i løpet av året. Du må ha perioder hvor du pleier sår, trener og forbereder deg til neste sesong, sier han.

For de svenske og norske lagene begynner turneringen umiddelbart etter sesongslutt, mens for danskene kommer den som et supplement midt i sesongen.

- Jeg vet ikke om FC København er så fornøyd med serie, Champions League og Royal League samtidig. Det blir mye kamper, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.